Egyéb

Ancelotti: Elveszett a tekintélyem

Carlo szerint jobb a saját ideáival megbukni, mint másokéba elsüllyedni.

Carlo Ancelotti edzésmódszereit az elmúlt hetekben rengeteg nyílt kritika érte, többen a játékosok izomsérüléseit is az ő számlájára írják. Menesztése után 68 nappal a Domenica Sportiva adásában érintette menesztésének előzményeit.

„Van egy bizonyos munkamódszerem, amelyen nem változtatok. Követeltek tőlem dolgokat, hogy mit csináljak, ezt egyszerűen nem fogadtam el. Bármilyen döntést is hoz az ember, ha a klub nem véd meg, akkor halott vagy. Jobb a saját ideáiddal megbukni, mint másokéval elsüllyedni.”

Azon kritikákra, miszerint nem tartott elég intenzív edzésket, ellenállva ennek az alábbit nyilatkozta: „60 intenzív percet részesítettem előnyben az edzőpályán.” Egyes híresztelésekkel szemben nem jelent meg a sajtóban olyan idézet, miszerint Carlo a mennyiséggel szemben inkább a minőséget preferálná, többen épp az edzések minősége és nem pedig a mennyisége miatt panaszkodtak.

„Ha az ember kitesz egy játékost, aki a saját megerősítése érdekében ezért a klubvezetéshez megy, akkor a többi játékos előtt is elveszíti a tekintélyét. Ebből nem lehet kikászálódni. A média szerint a Bayern azért rúgott ki, mert öt játékos ellenem fordult.”




Chris Brady, Ancelotti önéletrajzírója még októberben nyilatkozta a Sport Bildnek: „Carlo soha nem mondaná ezt, de nagyot csalódott a klubvezetésben. A vezetőség egy olyan csapatot épített fel neki, amely nem érhet el nagy célokat. Carlo pragmatikus, mindig megpróbál a lehető legjobban bánni a helyzetekkel. De Franck Ribéry két éve nem elég jó a nemzetközi topnívóhoz, és Robbennek is egyre több nehészségei vannak.” Az önéletrajzíró azt is elmondta, hogy Ribéryt a mezdobálás miatt meg kellett volna büntetnie Carlonak, viszont ehhez ő túl barátságos típus. A francia a csapaton belül rossz véleménnyel beszélt a mesterről és ellene fordította a hangulatot.


Több játékos, Jerome Boateng és Mats Hummels szerint is a csapattal való kommunikáció volt a fő probléma: „A nyelv egy akadályt jelentett, kommunikációs problémáink voltak. Illetve gyakran voltunk különböző véleményen. Bonyolult helyzet volt. De a felelősséget nem egyedül az edző viseli, hanem a csapat is.” – nyilatkozta Jerome a L’Eqipe-nek.

Nem csoda tehát, hogy a német Jupp alatt teljesen más az általános közhangulat: „Az edzések és a kommunikáció teljesen más, Juppnak sikerült a csapatot a megfelelő útra terelnie. Rend és fegyelem van, a hangulat újra meleg és családias. Ez nagyon jó hatással van ránk.” – folytatta a belsővédő, aki egy korábbi interjújában elmondta, másképp edzettek mint korábban, viszont a sérülések okát nem lehet egyértelműen erre bizonyítani, a PSG elleni meccs összeállításának körülményei azonban sokkolták az érintett játékosokat.

Ancelotti egyébként elmondta, hogy szívesen dolgozna ismét a hazájában, viszont a Juventus megkeresését elvi okokból nem vállalná, csak a Milannál és az AS Románál dolgozna. Elmondása szerint az olasz válogatott átvételéhez is túl fiatal (természetesen csak viccből – a szerk.), klubnál szeretne dolgozni.

Mindenesetre további sok sikert kívánunk a Bayernnél nem bevált, ettől függetlenül továbbra is szimpatikus Carlonak!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top