Bundesliga

Elvertük a Hannovert, visszatért előnyünk

Az FC Bayern München a Bundesliga 14. fordulójában a mérkőzés előtt 10. helyen álló Hannover 96 csapatát fogadta az Allianz Arénában.


Az FC Bayern München a Bundesliga 14. fordulójában a mérkőzés előtt 10. helyen álló Hannover 96 csapatát fogadta az Allianz Arénában. A többhetes kihagyás után csapatkapitányként visszatérő Thomas Müller vezette gárda rengeteg helyzetet kialakítva nyert kétgólos különbséggel.



| A mérkőzésről:

Jupp Heynckes kezdője a következőképpen festett: Ulreich előtt a hátsó négyest Rafinha, Boateng, Hummels és Kimmich alkotta, a középpályán Vidal és Martínez játszott, a támadásokon pedig Coman, James, Müller és Lewandowski dolgozott.

Az első negyedórában többen is helyzetbe kerültek a csapatunkból. Először Vidal rezgette meg a kapufát, majd Robert Lewandowski és Thomas Müller is ziccert hibázott. Utóbbi pár perccel később, a 17. minutumban nagyszerű ballábas beadással találta meg chilei csapattársát, aki a hosszúba visszafejelve szerezte meg a vezetést a Bayern-nek. Arturo egyébként Bundesliga-karrierje alatt először szerzett három egymást követő meccsen gólt. 1-0!



Hét perc múlva ismét megrezgettük a hannoveriek hálóját, hiszen Robert Lewandowski egy jobb oldalról beérkező labdát vágott Tschauner kapujába, azonban ezt a bíró visszafújta lesre hivatkozva. Ha nem lett volna elég a kavarodásból, a fordulás után a vendégek kaptak büntetőt Sven Ulreich szabálytalankodása után, amelyet Nicklas Füllkrug végzett el és lőtt nyílegyenesen kapusunk hálójába. Guido Winkmann viszont ezt is érvénytelenítette. Az újrarúgott tizenegyes már nem fogott ki a 29 éves német hálóőrünkön, hiszen megfogta a lövést. Maradt az egygólos előny. Azonban nem sokáig…

A 35. perc elején a büntetőt hibázó Hannover-csatár lőtt kapáslövést a kapunkra, amelyet Ulreich nagyszerűen kivédett, viszont az ezt követő szöglet után már nem volt szerencsénk és Charlison Benschop csúsztatott fejesével egyenlítettek a vendégek. 1-1!



Az első félidő végére még jutott a mi oldalunkról egy hatalmasat zengő kapufa, valamint a hosszabbításban három nagyobb helyet, a hármas sípszó előtt közvetlenül pedig Rafinha távoli lövése sokkolta majdnem a Hannovert. A játékvezető azonban belefújt sípjába és döntetlen állással küldte pihenőre a fiatalokat.

Az újrakezdés utáni tíz perc egészen nagy Bayern-nyomással telt. Akadt felsőléc, gólvonalról tisztázás és félpályás szóló is a részünkről, de nem sikerült fogást találni a vendégeken. A második játékrész 22. percében érkezett aztán az újabb vezető gól: Müller megpattanó átadását Kingsley Coman elképesztően vette át, majd ballal bombát küldött a rövidbe, amivel végre megint nálunk volt az előny. Ez volt a Bayern 150. találata a Hannover ellen a német bajnokságban, meccsenkénti 2,7 góllal. 2-1!



A nyolcvanhetedik percben jött a kegyelemdöfés; a tizennégy mérkőzésen tizennégy gólt szerző Robert Lewandowski talált be büntetőből! 3-1!



Az eredmény már nem változott, tizennégy forduló után 32 pontunk van, amellyel továbbra is vezetjük a tabellát a Leipzig előtt 6 egységgel. Legközelebb kedden játszunk a Paris Saint-Germain-nel, amely ellen matematikai esély ugyan van a csoportelsőség átvételére, viszont Heynckesék biztosan megelégednének egy magabiztos három ponttal hazai pályán.


| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top