Interjúk és nyilatkozatok

Javi Martínez: Nehéz lesz, de mi vagyunk a Bayern!

Javi Martínez az fcbayern.de-nek tett interjújának második felében az apasága által megváltozott életéről, Juppról és a PSG elleni mérkőzésről is nyilatkozott.

Az idei szezonban át kellett esned pár megpróbáltatáson: Glasgowban egy erősen vérző sebed keletkezett, pár héttel ezelőtt pedig vállsérülést szenvedtél. Vannak még problémáid a válladdal?
Súlyos nem volt, fájdamas annál inkább, ezután is fájdalommal játszottam, néha fájdalomcsillapítóra volt szükségem. De nem volt komoly, a fociban ez előfordulhat.

A fiad, Luca időközben egy éves lett. A sérülések kétszer olyan fájdalmasak az apák számára?
A fájdalom az egy dolog. De tudod mi volt a legrosszabb a vállsérülésemnél? Hogy ezekben a hetekben nem vehettem őt a karomba. Nehéz volt számomra.

Hogyan változtatta meg a fiad az életed?
Mindenben megváltoztatta, most teljesen másképp látom a világot. Minden körülötte forog. Az apák és az anyák megértik mire gondolok. Felelősséget érzek iránta. Ha valaki például megkérdezné, hogy ejtőernyőznék-e, Luca születése előtt azt mondtam volna: Feltétlenül! Most az ilyen dolgokat kétszer át kell gondolnom. Luca miatt. Ugyanis mi lesz ha valami történik?


Apja fia.


Milyen befolyással volt Jupp Heynckes a karrieredre?
Döntően befolyásolta. A Bilbaoban játszottam, ami egy nagyszerű klub, számomra a világ legkülönlegesebb csapata, mert itt csak a régióból érkezett játéskosokra építenek. De Jupp Heynckes nagyon keményen küzdött értem, amellyel végül Münchenbe igazolhattam.

Milyen volt a visszatérése számodra?
Senki nem tudhatta pontosan, mit csinált Jupp a négy év kihagyása alatt. Most már tudom, ő ugyanaz a személy maradt. Még mindig megvan a karaktere, még mindig pontosan tudja, mikor kell meghúznia a gyeplőt. A legnagyobb különbség, hogy most sokkal jobban megértem őt, mint korábban. Mert a németem jobb lett. (nevet).

Jupp Heynckes visszajött és zsinórban kilenc meccset nyertetek. Mit művelt veletek?
Nagyon jól edzünk. Támogatjuk őt, ő pedig támogat minket és ezt továbbra is folytatnunk kell. Csak november van és minden újra megváltozhat. A fociban nagyon gyorsan mehetnek a dolgok, erre sok példát lehetne mondani. Koncentráltnak kell maradnunk és minden nap keményen kell dolgoznunk.A következő ellenfeletek szombaton a Hannover lesz. Hogyan készülsz erre a meccsre, főleg a Gladbach elleni vereségre való tekintettel?
Természetesen ez egy fontos meccs. Nagyon koncentráltnak kell lennünk és ugyanolyan nyomást kell alkalmaznunk. Egy győzelem nagyon fontos lenne számunkra.

Ezután jön a Paris Saint-Geirmannal való viszonttalálkozás a Bajnokok Ligájában. Mennyire gondolsz erre a meccsre?
Az én fejemben most csak a Hannover létezik, utána gondolok majd a Párizsra. Hiszem, hogy ez is a siker egyik kulcsa. Meccsről meccsre kell gondolkoznunk, különben nem lehet az ember 100 százalékosan koncentrált.

Lehetséges a csoportgyőzelem?
Természetesen ez egy nagyon nehéz feladat, négy gól különbséggel kellene legyőznünk a PSG-t. De mi vagyunk a Bayern. Harcolni fogunk és mindent kiadunk magunkból. Azt nem tudom mennyire fontos csoportelsőnek lenni. A kijevi döntőig akarunk menetelni, ezért jövőre minden ellenfelet meg kell vernünk. Mindegy, hogy elsők vagy másodikak leszünk.Az interjú első része:

Javi Martínez: Mintha mindig is a középpályán játszottam volna

Gratulálunk Javi! Gladbachban először vezethetted kapitányként az FC Bayernt. Mikor értesültél erről? Az edző a meccs előtti étkezésünk során mondta, hogy Jerome nem fog játszani. Hirtelen én lettem a legtapasztaltabb profi a keretben és így megkaptam a szalagot is. Nagyszerű érzés volt, nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy első spanyolként viselhettem a kapitányi szalagot.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top