Egyéb

Clement megvédte Sanchest: „Önbizalomhiánnyal küzd.”

A hirtelen környezetváltáson átesett portugál hiába dolgozik jól egész héten, a meccseken már nem megy neki.

Sanches önbizalmának nem tett jót a hétvégi nyílt kritika.

Tegnapi cikkünk estéjén Renato Sanches kezdőként lépett pályára a Chelsea ellen, de katasztrofális teljesítménye miatt csak az első 45 percet tölthette a pályán. Paul Clement, a Swansea mestere, egyben Carlo Ancelotti egykori segédedzője a Bayernnél, a tegnapi sajtótájékoztatón nyilatkozott és vette védelmébe a kritikák kereszttüzébe került kölcsönben szereplő Bayern játékost.

„Nem, nem sérült meg. Gyenge első félidőt játszott. Együttérzek vele, mert ő egy nagyon tehetséges játékos. Nem hiszem, hogy idén bármelyik meccsen megmutathatta, mi rejlik benne. Ha a Benficától a Bayernhez igazolsz, Európa-bajnok leszel és a tornát is végigjátszod, akkor magától értetődően egy nagyon jó játékos vagy. De ő az önbizalmával és a formájával is küzd. Hisszük, hogy ez a megfelelő környezet számára, hogy újra kihozza magából a tudását.”„Én, az edzői stáb, a játékostársak támogatjuk őt. Reméljük, hogy megteszi azt a lépést, amelyre szüksége van. Mindent az alapoktól kell kezdenie, egyszerűen kell játszania és ezeket az egyszerű dolgokat is helyesen kell csinálnia. Jelenleg nagyon nagyon nehéz dolgokkal próbálkozik. Ma sok egyszerű téves passza is volt. Alacsony az önbizalma, de ettől még akar, nagyon akar. Egész héten dolgozik, dolgozik és dolgozik, de a meccseken egyszerűen nem jön össze neki.”

Renato Sanchesről már a müncheni időszaka alatt is köztudottak voltak a beilleszkedési nehézségei, sem németül, sem angolul nem tudott kommunikálni a társaival, személyiségénél fogva egyszerűen nem bírta a hirtelen környezetváltozást, a magas elvárásokat és a folyamatos kritikák feldolgozását. A walesi váltás valószínűleg egy újabb lapáttal tett rá az önbizalomhiányra, az ezáltali gyenge játékával pedig egyre mélyebb szintekre süllyed a portugál, ami miatt rengetegen kritizálják őt a sajtóban, a közösségi médiában, de persze a stadionokban is. A Bayern részéről jó lenne felismerni a problémát és mihamarabb visszaküldeni Portugáliába a játékost – mielőtt még így múlik el a „világ dicsősége”.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top