Bundesliga

Jupp: Tolisso, Martínez és James is kezdeni fog

Heynckes visszatért szülőföldjére, a Mönchengladbach elleni meccs kapcsán tartott sajtótájékoztatót. 


2013. május 18-án játszotta visszatérését megelőző utolsó idegenbeli bajnokiját Jupp Heynckes a Bayernnel – épp szülővárosában, Mönchengladbachban búcsúzhatott a BORUSSIA-PARK közönsége előtt egy nem is akármilyen mérkőzésen: 3-1-es hátrányból 4-3-ra fordított csapatával. A meccset követő sajtótájékoztatóján pedig emlékezetes módon el is érzékenyült, amikor megköszönte a Borussiának és a szurkolóknak a nagyszerű búcsúztatást.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”Jupp Heynckes emlékezetes sajtótájékoztatója” class=”out”]

[/toggle]
[/toggles]


A meccsről: Optimista vagyok, hogy a csapat holnap újra topteljesítményt tud felvonultatni egy olyan ellenféllel szemben, amely az elmúlt hetekben erős teljesítményt nyújtott.


A felkészülésről: Elemeztük a hibáinkat és egy óráig nagyon jól edzettünk. A csapat tudja, hogy újra megfelelően kell felkészülnünk a következő Bundesliga mérkőzésre.


A változásokról: Az Anderlecht elleni első félidő feledhető volt, de Coco Tolisso szuper meccset játszott, a Gladbach ellen is kezdeni fog. Javi Martínez visszatér és James is ott lesz a startformációban. A sérülések miatti panaszkodás nem visz semmire, a Gladbach ellen is győzni akarunk, még ha tudjuk is, hogy ez nem lesz egyszerű. Coman ma panaszmentesen edzett, Robben sérülésére való tekintettel ez egy jó hír.


Eldőlt a bajnokság? A bajnoki versenyfutás 34 játéknapból áll. Korai már most bajnokká avatni minket, ebben nem veszek részt. Mögöttünk olyan jó csapatok vannak, mint az RB Leipzig, a Borussia Dortmund vagy a Schalke.


A Mönchengladbachba való visszatérésről: Akkoriban, 2013-ban azt gondoltam, hogy ez az utolsó bajnoki meccsem, érzelmes visszatekintés volt számomra. Tudtam, hogy a karrierem itt véget ér. Nem én pályáztam meg a feladatot, mint tudják, csak egy átmeneti megoldás vagyok, egy ilyen nehéz helyzetben felkérést kaptam és szívesen segítek is. Szívesen térek vissza ide.





A Gladbachról: Nagyon jó úton járnak és idén biztosan esélyük van arra, hogy újra elérjék a Bajnokok Ligáját. Dieter Hecking nagyon jól végzi a dolgát.


Kimmichről: Ő egy nagyszerű srác és egy kiváló focista, de biztosan fejlődni fog még. Az ember soha nem adja fel a tanulást, ez nála is pontosan így van. Nézzék csak meg Philipp Lahmot, aki az évek során egyre jobb felemelkedésen ment keresztül, majd sokáig Dani Alvessel közösen a legjobbak voltak a pozíciójukban. Még Jo is fiatal, de Berti Vogtsszal összehasonlítva neki is megvannak a támadókvalitásai. Josh mindent nagyon professzionálisan végez és szereti a hivatását.


Az új helyzetekről: Még számomra is vannak új szituációk. Nem csak a politikai klíma változott, hanem a futball is, nekünk edzőknek természetesen alkalmazkodnunk kell ehhez. Tegnap Jerome Boateng és Mats Hummels megkérdezték, elmehetnek-e csoportosan vacsorázni. Természetesen elengedtem őket és mindenki időben vissza is ért. Én otthon ettem, a lányom nagyon jót főzött, jót tett nekem is a változás – persze én is időben visszatértem a hotelba.


A szurkolók magas jegyárak miatti tiltakozásáról: Tényleg őrület, hogy milyen árak voltak ott, együttérzek a szurkolóinkkal. Mennyi is volt a jegy, 100 euró?! Ez olyan, mint egy otthonmaradásra való felszólítás. Atmoszféra nélkül nem megy! Azt kívánom, hogy a jegyek olcsóbbak legyenek. Teljes mértékben támogatom a tiltakozást.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top