Átigazolási hírek

A Bayern hosszabbítani akar Kimmichhel!

A 22 éves német szupertehetségnek 2020-ig szóló szerződése van, a megszerzéséről is megosztunk veletek egy érdekes sztorit.

bayernszektor.hu

A Sport Bild holnapi számából: A Bayern egy 2023-ig szóló szerződést és jelentős fizetésemelést kínál a jelenleg 3 milliót kereső Joshua Kimmichnek!

Ahogy arról kedden késő este beszámoltunk, a Sport Bild információi szerint a Bayern München meg akarja hosszabbítani Joshua Kimmich kontraktusát. A klubcsapatában és a válogatottban is alapember Joshua jelenleg 2020-ig áll szerződésben klubbal, amely egy 2023-ig szóló szerződéssel és jelentős fizetésemeléssel további három évig láncolná magához a csapat húzóemberét. A lap szerint Joshua jelenleg évente 3 millió euró körüli fizetésben részesül, ami a pályán mutatott teljesítményéhez képest rendkívül kevés, sok nála kevésbé meghatározóan teljesítő játékos részesül ennél több gázsiban.

Kimmich ügynöke, Uli Ferber a lapnak nyilatkozott a témában: „Karl-Heinz Rummenigge nyáron keresett meg minket először azzal, hogy eltudná képzelni az együttműködés kiterjesztését. Ezzel kapcsolatban ősszel ültünk le először és az év végéig újabb megbeszéléseket akarunk folytatni.”Joshua megszerzését 2015 januárjában jelentette be a klub, Reschke ajánlotta őt Guardiola figyelmébe – a katalánt azonnal lenyűgözte a teljesítménye és forszírozta is az akkor még csak 19 éves játékos megszerzését. A Bild egyébként szinte az átigazolásától fogva egy két évet átölelő, 10 részes dokumentumfilmsorozatot jelenít(ett) meg a fiatal játékosról, ezt Bild+ előfizetéssel bárki megtekintheti. Reschke az egyik részben elmondta, úgy kalkuláltak, hogy 3,5 és 4,5 millió közötti összeget kell majd fizetniük érte, a Stuttgart viszont ennél több mint a felét akarta. Rummenigge még az átadás előtt bement Reschke irodájába: „Tedd a szívedet a kezedre: 10 millió egy olyan játékosért, aki még soha nem játszott a Bundesligában, aki még ilyen fiatal – ez még a Bayern München számára is szokatlan.” Reschke kontrázott: „Herr Rummenigge, a Bayern München érdekében kérlek, sőt követellek hogy hozd létre ezt az átigazolást. A Bayern számára ez egy isteni ajándék.” Ennek a hallatán Kalle nem habozott, azt mondta, számára ez egy megfelelő válasz, majd ránézett Dreesenre és azt mondta: „Bonyolítsuk le a dolgot”. Ebben a pillanatban a Bayern átutalta a kért összeget a VFB-nek.

[toggles class=”yourcustomclass”]
[toggle title=”A Bild Kimmichről szóló dokumentumfilmsorozatának trailere” class=”out”]

https://www.youtube.com/watch?v=sYegim0PHCw

[/toggle]
[/toggles]

Ha meg akarsz ismerkedni Joshua Kimmich felemelkedésével, az önmaga által megírt történetet is ajánljuk figyelmetekbe.

A Kimmich-sztori

A The Players’ Tribune sportolók személyes tapasztalatait, sokszor pedig egy egész karriert bemutató írást publikál, melynek szerzői maguk a játékosok. Őszintén és nyíltan beszélnek a legapróbb történésekről egy olyan szemszögből, amelyből egy szurkoló nem minden nap láthatja az eseményeket.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top