Bajnokok Ligája

Előzetes: Anderlecht – Bayern München

A Bajnokok Ligája 5. játéknapján a német bajnok a belga bajnok otthonába látogat.

Coman itt még a pályán, később fájdalmak miatt félbehagyta a záróedzést.


⚽ Bajnokok Ligája, 5. játéknap: Anderlecht – Bayern München ?

? 2017.11.22. szerda, 20:45 ?

Constant Vanden Stock Stadion (21 619 néző)


Idén utoljára vesz részt idegenbeli BL-meccsen a Heynckes irányítása alatt még makulátlan Bayern. Bár minden eredménytől függetlenül a bajorok matematilag már bejutottak a legjobb 16 közé, egy szerdai győzelemmel még életben tarthatják a csoporgyőzelemről szőtt álmaikat is a németek. „A párizsiak nagyon stabilnak tűnnek, a Celtic ellen is pontot fognak szerezni. Saját magunkra koncentrálunk és továbbra is jól akarunk játszani.” – nyilatkozta Kalle Rummenigge a brüsszeli út előtt. Míg a Bayernnek a csoportelsőség a cél, a sorozatban még gólképtelen belgák az EL-helyért harcolnak, így nem adják majd könnyen magukat, Jupp Heynckes sem gondolja, hogy sétagalopp lesz a győzelem.


? Közös múlt:

Összesen: 11 meccs, 6 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 23:3-mas gólarány
A BL-ben: 7 meccs, 4 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 14:6-os gólarány
Brüsszelben a BL-ben: 3 meccs, 0 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 3:5-ös gólarány

Az idei BL-kiírás első fordulójában 3-0-ás Bayern győzelem született, Lewandowski, Thiago és Kimmich szerezték a gólokat. Ahogy az egymás elleni statisztikából kitűnik, a Bayern még soha nem tudott Bajnokok Ligája meccsen nyerni Brüsszelben az Anderlecht stadionjában, erre most remek alkalom nyílhat a csoportelsőségre pályázó bajorok számára.


? Érdekességek, statisztikák:

◾ A belga bajnok Anderlecht még nem szerzett pontot az idei Bajnokok Ligája csoportkörben, de eddigi négy meccsük során még gólt sem szereztek – ellenben 15-ször már betaláltak ellenük.

◾ Jupp Heynckes a Celtic elleni győzelem alkalmával sorozatbeli hetedik győzelmét aratta a BL-ben, ez korábban egyik német vagy Bayern edzőnek sem sikerült. Legutóbb 2013 márciusában, az Arsenal elleni 0-2 alkalmával kapott ki a 69 százalékos győzelmi rátával büszkélkedhető mester.

◾ Az Anderlecht a legutóbbi 18 BL-meccséből csak egyet tudott megnyerni, emellett 5 döntetlent játszottak és 12 alkalommal szenvedtek vereséget. A hazai mérlegük sem fényes, a legutóbbi 9 meccsükből 8-at elveszítettek a belgák (6:16-os gólarány).

◾ A 2007/2008-as EL-kiírás nyolcaddöntőjének visszavágóján a brüsszeliek 2-1-re verték a Bayernt az Allianzban, a belga keret tagja volt Juhász Roland is. Más kérdés, hogy az odavágón 5-0-ás idegenbeli bajor győzelem született.

◾ Ancelottival az előző kiírás idegenbeli csoportmeccsein három pontot szereztünk, illetve idén a PSG ellen sem sikerült a pontszerzés. Az olasz menesztése után Jupp Heynckes rögtön begyűjtötte az első három pontot, a mostani meccsen pedig ez a szám jó eséllyel hatra növekedhet.

◾ A Bayern sorozatban tizedik alkalommal kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

◾ Újbóli regnálása óta Jupp Heynckes 750 perce ül a bajorok kispadján. A BL történelmének legidősebb mesterének mérlege eddig makulátlan, nyolc meccsből nyolcszor került ki győztesen csapatával, ehhez pedig 20:3-as gólarány társul.


? Sajtótájékoztató:

Hein Vanhaezebrouck (az Anderlecht edzője): „A becsületünk múlik ezen a mérkőzésen. Az utolsó reményeinket is életben kell tartanunk.  (…) Sokkal hatékonyabb helyzetkihasználás kell tőlünk a Bayern ellen.”

Leander Dendoncker (a belgák középpályása): „Az FC Bayern München mindent megnyert Jupp Heynckes edzősködése alatt. (…) Nem készülök különleges tervvel Robert Lewandowski ellen. A védelmünknek szemmel kell tartania őt az egész meccs folyamán. De az egész csapatuk nagyon veszélyes.”

Jupp: Rudy és Tolisso kezd, feltétlenül győzni akarunk


? Előzetes kezdők:

RSC Anderlecht: Sels – Spajic, Kara Mbodji, Deschacht – Kums – Trebel, Dendoncker – Bruno, Stanciu – Harbaoui, Onyekuru

FC Bayern: Neuer – Bernat, Hummels, Boateng, Kimmich – Rudy, Tolisso – James, Vidal, Robben – Lewandowski


? Hiányzók:

RSC Anderlecht: Najar (combsérülés), Obradovic (beteg), Stanciu (combhajlító), Kara (térdsérülés), Sowah (közelítőizom)

FC Bayern: Neuer (sérülés), Rafinha (bokaprobléma), Alaba (hátprobléma), Coman (ínsérülés), Ribéry – Müller (edzéslemaradás)


?‍Játékvezető:

A 39 éves Anthony Taylor irányítja majd a találkozot, aki eddig egyszer, a Rostov elleni 5-0-ás hazai győzelem alkalmával tevékenykedett a bajorok mérkőzésén. A belgáknak szintén egyszer vezetett meccset, hazai pályán 3-0-ra győzték le EL-playoff meccsen a Slavia együttesét.


? Közvetítés:

Magyar televízió ezúttal nem adja a meccset, viszont a pár szolgáltatónál elérhető német ZDF élőben közvetít.


? Stream:

A Sport365.com oldalon számtalan streamlehetőséget tesznek fel a meccs előtt. Baloldalon a Soccer elemre kattintva jelenik majd meg a Bayern meccse is.




Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top