Bundesliga

Lewandowski: „Türelmesek voltunk, végül nyertünk.”

A meccs főszereplője, Robert Lewandowski is nyilatkozott a fcbayern.de-nek.

Az Augsburg elleni háromgólos győzelem után a két fél vezetőedzője, Jupp Heynckes és Michael Baum nyilatkozott, de beszélt a meccsen tapasztalt történésekről két futballista is, hiszen megszólalt Robert Lewandowski, valamint az ellenfél fiatal tehetsége, az olimpiai ezüstérmes Philipp Max.


Vidal találja meg a labdányi helyet a kapuba vezető úton. A chilei gólja mellett egy asszisztot is kiosztott. | Forrás: fcbayern.de


| Meccs utáni nyilatkozatok:

Jupp Heynckes: „Ez egy fontos győzelem volt. Ellenfelünknek, az Augsburgnak eddig egyébként nagyon jó Bundesliga-szezonja van. Jól működnek együtt, szervezettek és mindig meg van a tervük az ellenfeleik ellen. Elég jól alkalmazkodtunk a játékukhoz, nagyon összpontosítottunk és türelmesek voltunk. Nagyon nehéz volt a kezdő hármas sípszótól fogva a mérkőzés, mert a vendégek elég robusztusan fociztak. Azonban a 20-25. perctől már változott a helyzet és elkezdetünk mi is okosan játszani. Felfejlődtünk és jelentős előnyre tettünk szert. A szünet után már csak hagytuk a labdát gurulni, labdabirtoklásos taktikára álltunk át. Élvezetes volt. „

Az 500. Bundesliga győzelméről: Ez meglepő volt számomra, mert nem foglalkozom a statisztikákkal. De persze ez egy impozáns adat. Nagyon hosszú karrierem volt játékosként, most pedig előre nem látható módon edzőként van egy szakaszom. Örülök, hogy ma nyertünk, nagyon fontos volt.

Vidalról: Ma elégedett voltam vele, csakúgy mint a teljes csapattal. Mielőtt megérkeztem, egyáltalán nem voltam elégedett a játékával, ezt kerek perec vele is közöltem. Azt is mondtam neki, ha nem lesz újra formában, vannak más játékosok, akik előtérbe kerülhetnek.

Bernatról: A baloldalon nagyon jól megoldotta a feladatát. Egy ilyen hosszú sérülés után szerintem nagyszerű teljesítményt nyújtott.


Robert Lewandowski: „Az Augsburg csapata nagyon védekezően állt fel ellenünk. Öt védővel nehéz volt mit kezdeni. Az elején még nem igazán találtuk a megfelelő módszert arra, hogy túl jussunk ezen a falon, de türelmesen vártunk és később lett is egy pár nagy helyzetünk, amelyeket részben ki is használtunk. A vezető gól után már minden könnyebbnek tűnt.”

A meccsről: Sok játékosunk nem vett részt válogatott mérkőzésen, azt hiszem ezért tudtunk ma ilyen fitten kifutni a pályára. Én sem tudok minden meccset 90 percig teljesíteni. Ma megmutattuk, hogy jó formában vagyunk, folytatni akarjuk ezt a szériát.


Michael Baum (az Augsburg vezetőedzője): „Egészen ügyesen focizgattunk és jól kezdtük az összecsapást, akadt pár kisebb- nagyobb ziccerünk is. Természetesen ezen támadások végén többre számítottunk. Fontos volt, hogy megpróbáljuk kivédekezni mind a 90 percet. Viszonylag jó munkát végeztünk, de el kell ismerni, a végére a Bayern München gárdája megérdemelten vitte el a három pontot.”


Philipp Max (a vendégek balbekkje): „Kiküszöbölhető lett volna az első kettő találat. Utána már elég nehéz volt a meccs. Ugyanakkor meg voltam lepődve az első félidőben mutatott játékbeli különbségeken. Az utolsó gólt a második negyvenöt perc kezdetén kaptuk, ami után fizikálisan és mentálisan fárasztó volt végigfocizni a mérkőzést.”



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top