Bundesliga

Jupp: Thiago kidőlt, Bernat kerettag, Wagner jó fejlődésen ment keresztül

Heynckes az Augsburg elleni hazai meccs előtt állt a sajtó rendelkezésére.


Az ellenfélről: A legutóbbi négy idegenbeli meccsükből kettőt megnyertek és kettőt döntetlenre játszottak, emellett mindösszesen csak négy gólt kaptak. Néztem róluk videókat és azt kell hogy mondjam, nagyon jó benyomást tettek rám. Nagyon szervezettek, világos tervük van. Lelkesek, sokat futnak, agresszívak és igazán jó játékosokkal is rendelkeznek. Azt hiszem, hogy a vezetőségük, a menedzsment és a játékosmegfigyelési részleg is nagyon jó munkát végez. De nagyon jól felkészülten kell pályára lépni ellenük, biztosan nem lesz egyszerű feladat.


A válogatott szünetről: Természetesen kiélveztem ezt a hetet, regenerálódtam. Aktív regeneráció volt, mondhatni. Tudom, hogy az elmúlt héten az edzői stábom irányításával jó munka folyt itt, intenzív edzések voltak. Ilyenkor az ember pár napra lenyugodhat, most viszont újra versenyhelyzetben vagyunk.


Sandro Wagnerről: Először türelmesnek kell lenni a leigazolásával kapcsolatban, mindenekelőtt a klubok vezetősége fog megbeszéléseket folytatni, az első már meg is történt. Hasan Salihamidzic beszélt Alexander Rosen sportigazgatóval, hogy egyáltalán fenn áll-e a leigazolásának a lehetősége. Azt hiszem, hogy az ilyen transzferek, főleg télen, különösen nehezek. Tisztázni kell, hogy van-e lehetőség rá, ezután kell a részleteket kell megbeszélni. Wagner jó fejlődésen ment keresztül és ismert, hogy a családja Münchenben él, a felesége a harmadik gyermekük születését várja.


Müllerről és Ribéryről: Thomas már a csapattal edzett, de nem lesz ott a keretben, először azt szeretném, ha nagyobb fordulatszámon tudna teljesíteni, nem akarunk kockáztatni. Franck Ribéry esete már nagyon jónak tűnik, egyáltalán nincs problémája, azt hiszem két héten belül teljes erőbedobással szállhat be a csapatedzésekbe. Nem rizikózunk, ha sérülése után egy játékos azonnal versenyhelyzetbe kerül, természetesen a visszaesés lehetősége is nagyobb.


A csapaton belüli fegyelemről: A fegyelem mindenkinek hozzátartozik a mindennapjához, ez teljesen világos. A játékosok a kezdetektől nagyon motiváltak és éberek. Természetesen a siker is jótékony hatású, a játékosok ilyenkor magabiztosabbak. Egy csomó dolog van, amik nagyon fontosak. Elmondtam nekik azt is, hogy újra kritikusnak kell lennünk magunk felé, főleg a védekezési fegyelmet illetően.


A holnapi csapatról: Boateng és Alaba tegnap az edzés nagyobb részét már a csapattal teljesítették, ez ma is így lesz. Ha jelzik, hogy teljesen tünetmentesek, természetesen kerettagok lesznek, ez világos. Thiago esetében viszont nem tűnik annyira jónak a dolog, erős térdzúzódással kezelték, jelezte a fájdalmait. Juan Bernat viszont ott lehet a holnapi keretben.


Lewandowski hajáról: Ezek olyan spontán dolgok, amelyen nyilvánvalóan szórakoztatóak a játékosok számára. De ez mellékes.


Az orvosi stábról: Dr Braunnal tiszteletben bántam, a döntését tiszteletben kell tartani. Dr. Müller-Wohlfahrt a múltban kiemelkedő munkát végzett, a 2012/13-mas szezonban is. Vele és a csapatával optimális orvosi ellátásban fogunk részesülni. Mindenesetre remélem, hogy nem kell túl gyakran igényelnünk a szolgálatait.


A jövőjéről: Megegyeztünk, hogy nyárig veszem át az edzőséget, azt hiszem addig elég lesz idő betájolni, kik jöhetnek szóba a helyemre. A klub biztosan jó megoldást is fog találni. Ha kikérik a véleményemet, el is fogom mondnai – van is pár jelöltem már.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top