Bundesliga

Előzetes: Bayern – Augsburg

A tizedik helyen álló vendégcsapat elleni esélylatolgatás és a kötelező meccsinfók is megtalálhatók cikkünkben, némi érdekességgel karöltve.

A tizedik helyen álló vendégcsapat elleni esélylatolgatás és a kötelező meccsinfók is megtalálhatók cikkünkben, némi érdekességgel karöltve.



⚽ Bundesliga, 12. forduló: Bayern – Augsburg ?

? 2017.11.18. szombat, 15:30 ?


A válogatott szünet utáni első bajnoki előtt, illetve kilenc meccsel a téli szünetet megelőzően négy pont előnnyel vezetünk a Lipcse előtt, soron következő ellenfelünk a történelme eddigi legjobb rajtját vevő FC Augsburg együttese lesz. A bajorországi középcsapat a legutóbbi négy idegenbeli meccsén veretlen maradt, a lehetséges 12-ből 8 egységet gyűjtött be, ami elismerendő teljesítmény – viszont minden a Jupp Heynckes irányítása alatt 7 meccsből 7-et (6 és felet) megnyerő Bayern mellett szól. Rummenigge ettől függetlenül óva inti csapatát: „A szezon kétharmada még előttünk áll. Most nem segít rajtunk, ha mindannyian egymás karjaiban ünnepeljük a sorozatbeli hét győzelmet. Figyelnünk kell arra, hogy a válogatott szünet után ott folytassuk, ahol abbahagytuk.” – nyilatkozta az óvatos Rummenigge. Jupp Heynckes is dicsérettel illette az augsburgiakat, de vélhetően, és szokásához híven jól felkészíti majd csapatát a tartományi derbire.


? Közös múlt:

Összesen: 17 meccs, 14 győzelem, 3 vereség, 43:11-es gólarány
A Bundesligában: 12 meccs, 10 győzelem, 2 vereség, 30:7-es gólarány
Hazai pályán a Bundesligában: 6 meccs, 5 győzelem, 1 vereség, 16:3-mas gólarány

Tavaly háromszor csaptak össze a felek, egy 3-1-es idegenbeli és egy otthon aratott 6-0-ás kiütésen kívül a Német kupa második fordulójában is egy hazai 3-1-es győzelem született.


? Érdekességek, statisztikák:

◾ A Bayern két vereséget szenvedett el az Augsburg ellen – mindkét alkalommal biztos volt a müncheniek Bundesliga-győzelme.

◾ Jupp Heynckes a legutóbbi 21 Bundesliga meccséből 20-at megnyert a Bayernnel, legutóbb 2013 májusában, a Dortmund elleni 1-1 alkalmával veszített pontot.

◾ Heynckes az eddigi öt Augsburg elleni meccsét is egyaránt megnyerte, de szintén igaz ez Robbenre és Ribéryre is, akik 7-7 győzelmet mutathatnak fel ellenük.

◾ Egy újabb lenyűgöző Jupp mérleg: Ha nem kap ki szombaton csapatával, már 30 meccsesre nyúlik a veretlenségi szériája a Bayernnel. Ezzel beállítaná az egyéni rekordját is.

◾ A Bayern az Allianz Arénában lejátszott legutóbbi 27 bajnokiján továbbra is veretlen, az új stadionban ez egyedülálló teljesítmény. Az Olimpiai stadionban 2001 és 2003 között sikerült egy 33 meccses szériát is lefektetni.

◾ A legutóbbi 60 hazai pályán lejátszott meccsen a Bayern mindig lőtt egy gólt. Legutóbb épp az Augsburg elleni 0-1 alkalmával nem sikerült betalálni.

◾ A bajorországi Augsburg az eddigi legjobb szezonjukat játssza, 11 meccs után 16 pontot szereztek. 11 bekapott góllal övék a liga harmadik legjobb védelme, a Bayern hálója nyolcszor rezdült.

◾ Lewandowski 12 meccsen lőtt gólt az Augsburgnak, összesen 16-szor volt eredményes a lengyel – egyik csapat ellen sem talát be gyakrabban.

◾ Ha Ja-Cheol Koo mérlegére tekintünk, nem sok jóra számíthatnak a vendégek: Koo a legutóbbi 11 meccsét elveszítette a Bayern ellen.


? Sajtótájékoztató:

Michael Baum (vezetőedző):

„A Bayern ellen a kulcs az, hogy agresszívan és erzéssel játsszunk. (…) Elég egy gól a három ponthoz, de szeretnénk több helyzetet kihasználni, mint azt tettük korábban. De a hazaiaknak is lehet rossz napjuk. (…) 110 %-al készülünk a bajorok ellen, elég keményen a srácaink fejébe vertem a tervünket.”

Marwin Hitz, az Augsburg válogatott kapusa:

„Jó formában vagyunk, szerencsére válogatott szinten is ünnepelhettem, hiszen védtem a csapatban és kijutottunk a vébére. Mindig élvezem a válogatott-szünetet, energiaölő, de mindig jó móka. (…) Egy olyan nagyágyú ellen, mint a Bayern, mindig szükséged van egy kis szerencsére. Reméljük, ez megadatik nekünk. (…)

JUPP HEYNCKES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA


? Előzetes kezdők (Bild):

Bayern: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha – Martínez, Vidal – Robben, James, Coman – Lewandowski

Augsburg: Hitz – Opare, Danso, Gouweleeuv, Max – Khedira, Baier – Heller, Moravek, Caiuby – Finnbogason


? Hiányzók:

Bayern: Neuer (sérülés), Thiago (térdzúzódás), Boateng, Alaba, Müller, Ribéry (edzéslemaradás).

Augsburg: Martin Hinteregger (eltiltás), Cordova (térdprobléma)


?‍Játékvezető:

Markus Schmidt fújja a sípot. A stuttgarti bíró a másodosztályban is kapott idén feladatokat, legutóbbi meccse azonban az a Schalke-Wolfsburg volt, amelyen hét sárgát is kiosztott. A jelenléte jó előjel lehet számunkra, hiszen a bajoroknak többször is vezetett összecsapást, legutóbb a Frankfurt elleni 3-0-án (2017.03.11.) vállalta el ezt a szerepet, azonban a Hamburg elleni 8-0-ás gála (2017.02.25.) alatt negyedik játékvezetőként tevékenykedett.


? Közvetítés:

15:30, Eurosport 2 élő


? Stream:

Sport365.live (Soccer)



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top