Interjúk és nyilatkozatok

Jupp: A Bayernnek készen kell állnia egy drága nagyágyú megszerzésére

A Die Welt tarsolyában maradt még a Juppal készített óriásinterjúból, mostani szavai főleg a kerettervezés témáját érintik. Wernert például már rég leigazolta volna a Bayernbe.

A Bayern mestere szerint Timo Werner nagyon jól tudna tanulni a Bayernben.

Kingsley Comanról:

Coman olyasvalaki, aki előbb-utóbb stabil kezdőjátékos lehet a Bayern baloldalán. Az FC Bayern mindig jó egyensúlyban volt a német és a külföldi játékosokat illetően. De azt hiszem, hogy egy klub számára az is fontos, hogy ha olyan fiatal játékosok vannak a keretében, akik továbbfejlődtek, akkor esélyt kell adni nekik, hogy valamikor a következő szintre léphessenek.


A tehetségekről:

Úgy gondolom, hogy a Bayernnek olyan játékosokat kell kinevelnie, akik tehetségesek, és akik olyan különleges dolgokat tudnak a csapatba hozni, amik később magas szinten tarthatják a csapatot. Ehhez viszont kitartónak kell lenni, mert ez egy évekig eltartó folyamat.


Alabáról és a drága játékosokról:

Emlékszem David Alabára, neki is időre volt szüksége. 2011-ben azt mondtam neki, hogy ha folyamatosan játszik, nagy karrier áll előtte. Még emlékszem hogyan válaszolt: „Oh, gondolja ön, mester.” (nevet) „Igen, így gondolom” – válaszoltam. Davidnál felismerte az ember a tehetséget. Az elismerés és a támogatás nagyon fontos tényező. Viszont egy olyan klubnak, mint az FC Bayern, készen kell állnia olyan bombajátékos megszerzésére is, aki sok pénzbe kerül.


Oli Kahn azon megjegyzésére, miszerint a Bayernnek nincs önálló filozófiája:

Azt hiszem, hogy az FC Bayernnek van terve, Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge és Hasan Salihamidzic tudják mit csinálnak. A tervek megvalósítása viszont nem mindig egyszerű. A megfigyelés terén például magas rátermettség és tájékozottság szükséges a játékosok behatárolására, főleg a fiatalok esetében van ez így. Viszont tudják, hogy a kerettervezés szempontjából mi a fontos még? Nem lehetsz hiú, a megfigyelés nem lehet értelmetlen próbálkozás. Fontos, hogy megfelelő döntéseket hozz. Ha már korábban megkérdeztek, most válaszolok: Egy olyan klubnak, mint amilyen az FC Bayern, már a stuttgarti időszakából meg kellett volna szereznie Timo Wernert.


Werner vajon képes lenne képviselni a Bayern támadósorát?

Igen. Itt nagyon jól megtanulná. Pontosan ez az a gondolkodási hiba, amely gyakran előfordul. A legjobbakkal együtt kell játszania. Mindegy, hogy idős vagy fiatal. Gondolják, hogy egy Franck Ribéry kiindulhat abból, hogy mindig játszik? Nem. Ha nincs jó formában, nem játszik. Mint mondtam, az embernek időben kell gondoskodnia a fiatal és jó játékosokról. Támogatni, vezetni, motiválni kell őket, beszélgetni velük.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top