Válogatott

Válogatott: Szép Tolisso gólpassz, James visszatér Münchenbe

A tegnapi felkészülési mérkőzések során hat Bayern játékos lépett pályára, felemás eredményekkel vonulhattak le a pályáról. Röviden összefoglaljuk, ki hogyan zárt csapatával.

??  A Bayern számára is kedves emlékeket őrző Wembley stadionban az angolok és a németek egy gólnélküli döntetlent játszottak. Mats Hummels és Joshua Kimmich kezdőként léptek pályára, előbbi csapatkapitányként futott ki, utóbbi pedig már a sorozatbeli 24. meccsét nyomta végig címeres mezben, ami már csak kettővel marad el Berti Vogts 26 meccses sorozatától, ez a német focitörténelem második leghosszabb ilyen jellegű szériája. Vogst birtokolja az első helyet is, 34 sorozatbeli meccse egyelőre nagyon távoli, de nem lehetetlen cél Josh számára. Rudy csak négy percet kapott, Boateng pedig előre megbeszélt módon egy korábbi izomkeményedés miatt nem játszott, de Süle is végig a padon szerepelt.


?? A Kingsley Comannal és Corentin Tolissoval felálló franciák Párizsban verték meg 2-0-ra Wales válogatottját, a Bayern rekordigazolása egy csodálatos löbböléssel szolgálta ki az első gól előtt Griezmannt. Közösségi bejegyzések szerint Corentin a gall kakasok egyik legjobbja volt a pályán, passzainak csak alig pár százaléka tévesztett célt. Kingsley 73 percet töltött a játéktéren és az elvárásokhoz képest állítólag nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Kedden a kölni stadionban egyébként Németország – Franciaország meccset rendeznek.


?? A tegnapi mérkőzések közül a Dél-Korea – Kolumbia meccsen volt még Bayern-kötődés, James Rodriguez bár kezdőként lépett pályára és egy szabadrúgásból szép gólpasszt is adott, ez csak a szépítésre volt elég, 2-1-re kikapott csapatával. Ami jó hír, hogy a kolumbiai szövetség engedélyt adott a Bayern játékosának arra, hogy visszatérjen Münchenbe és a kínaiak elleni mérkőzésen ne kelljen pályára lépnie.

https://www.youtube.com/watch?v=fe0kFbdErEA


Pályára lépett Lengyelország is, azonban azt már a meccs előtt tudni lehetett, Lewandowski egy kisebb combfájdalom miatt az Uruguay és Mexikó elleni meccset is kihagyja. Komolyabb baj szerencsére nincs, a klubjára való tekintettel csak elővigyázatosságból nem rakta be őt a szövetségi kapitány. Robert azért kilátogatott a Vad István irányította varsói meccsre, amely 0-0-ás eredményt hozott.

A mai játéknapon csak egy játékosunk, Thiago lehet érintett, a spanyolok a pár nap múlva a magyarok ellen is megmérkőző Costa Rica ellen lépnek pályára.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top