Egyéb

Tolisso: A Bayern egy óriási csapat

A négy hónapja igazolt francia középpályás beszélt a bundesliga.de-nek Heynckesről és a különbségről a francia és a német futball között is.

Nem túlzás azt állítani, hogy csapatunk rekordigazolása elég könnyen beilleszkedett első idényének majdhogynem felébe. A bundesliga.de interjút készített a francia középpályással, aki beszélt a hétvégi Klassiker utóhatásairól és Jupp Heycnkesről is.


Tolisso sokoldalú középpályás-játékával és pontos passzaival már a szezon elején felhívta magára a figyelmet.


Bundesliga.de (B): Egy hónappal ezelőtt még öt pontos hátrányban voltatok a Dortmund mögött. Most ugyanezzel a klubbal szemben hat egységnyi a különbség, de már ti vezettek. Számítottál rá, hogy ennyi idő alatt ilyen mértékben változhatnak az események?

Corentin Tolisso (T): Nem igazán. Még akkor sem, ha tudom, hogy a fociban néhány dolog elég gyorsan megváltozhat. De mióta Jupp Heynckes átvette a csapatunk irányítását, azóta sínen vagyunk. Visszatérése óta minden meccsünket megnyertük, akárhol is játszottunk. Ezt elképesztően élvezzük, főleg így, hogy a BVB ellen is nagyszerű munkát végeztünk.

B: A Bayernnek megvannak az esélyei, hogy újra megvédje a címét. Készen állsz, hogy az egész idényben segítsd a csapatot a cél elérésének érdekében?

T: Messze van még a szezon vége, mindösszesen 11 mérkőzést játszottunk. Minden lehetséges, ahogy arról már az előbb is beszéltünk. Továbbra is nyomnunk kell, mert tudjuk, hogy mit várnak el tőlünk.

B: A Dortmund és a Lipcse a legfőbb ellenfeleitek?

T: Igen, így gondolom. A Lipcse ellen elég nehéz volt a kupában, ez az a csapat, amely még mindig a bajnoki címért harcol. De a Borussia is visszavághat, tudván és ismervén a keretük erősségét.


A fiatal francia már a nyitófordulóban megmutathatta gólörömét, hiszen a Leverkusen ellen hazai pályán talált be.


B: Mi a terv karácsonyig?

T: Szeretnénk az őszi szezon bajnokai lenni, jelenleg ez a célunk így a téli szünet felé haladva. Megpróbáljuk begyűjteni az összes lehetséges pontot a hátralévő összecsapásokon és tovább szeretnénk jutni a kupában is. Érdekes és izgalmas kihívásnak tűnik.

B: Tudsz szolgálni valamilyen információval Heynckes edzéseiről? Hogyan dolgozol a keze alatt?

T: A főnök nagy hangsúlyt fektet a fegyelemre és az összetartásra. Többször gyakoroljuk a védekezést, amivel egyre erősebb lesz köztünk a kapocs. Jó egyensúlyban vagyunk, ami nagyon fontos, ha szeretnéd megtalálni az arany középutat a túl védekező és túl támadó rendszer között. A legjobb úton haladunk.

B: Milyen különbségeket tapasztaltál a Ligue 1 (francia bajnokság) és a Bundesliga között?

T: Az első fontos pont, amit megemlítenék, az az, hogy a szurkolók az utcán hogyan viszonyulnak hozzám. Általában selfie-re, vagy autogramm adására kérnek, de emellett mindig nagyon közvetlenek és együttérzőek, sosem lépik át a határt. Másak az edzések is, sokkal intenzívebbek, mint Franciaországban. Itt a csapatok csak akkor foglalkoznak a támadásokkal, ha már náluk van a labda. Lenyűgöz az is, hogy a játékosok milyen szervezettek még akkor is, ha elveszítik a labdát.

B: Négy hónapja vagy itt. Ennyi idő alatt mi tette számodra a klubot hatalmassá?

T: Nem kellett sok idő, hogy rájöjjek, hogy a Bayern egy óriási csapat. Elképesztően részletes figyelem van a szervezettségen, semmit sem kockáztatnak, ami azt jelenti, hogy egyedülálló körülmények közt dolgozhatunk. A Säbeneren edzeni fantasztikus. Megad mindent, hogy a lehető legjobb módon készülhessünk a nagy napokra. Boldog vagyok itt.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top