Egyéb

Jupp fiatal német edzőt akar a Bayernbe

Jupp Heynckes a Sport Bildnek tett nyilatkozatában továbbra is német utód megszerzését szorgalmazza a Bayernnél.

„Németországban nagyon sok fiatal, világos koncepcióval és filozófiával rendelkező nagyon tehetséges edző létezik. Ők nagyon alaposan dolgoznak a pályán, ráadásul innovatívak is. ” (…) „Már a bemutatásomkor hangsúlyoztam és továbbra is tartom: Egy fiatal, német edző biztosan alkalmas lenne arra, hogy az FC Bayernt irányítsa. A fiatal edzők haladnak a korral, ők inspirációt jelentenek a liga számára.” – nyilatkozta Jupp a Sport Bildnek.


A fiatal mesterek közül elsősorban a Hoffenheim 30 éves edzőjét, Julian Nagelsmannt és a 44 éves szabadúszó Thomas Tuchelt hozták szóba a Bayernnel. Előbbi nem is rejtette véka alá, nagyon boldog lenne ha álmai klubját, a müncheni bajorokat edzhetné, Jupp viszont nyíltan fogalmazva beszélte őt le erről:

„Julian Nagelsmann számára talán jobb lenne, ha pár évig Hoffenheimben maradna és nemzetközi tapasztalatot szerezne. Az útja valamikor így is a Bayern Münchenhez vezetné őt.” 

A korábbi hírek és ezen nyilatkozatok alapján Thomas Tuchel lehet a legfőbb jelölt a posztra, Jupp kinevezése után Kalle hangsúlyozta, nem ellene, csak simán Heynckes mellett döntöttek. A 72 éves mester szezon közben vette át a Bayernt és jól láthatóan gyönyörűen rendezi is a sorokat az utód számára, akinek nem az Ancelotti után kialakult káoszban kell egy teljesen új csapatnál és környezetben bizonyítania. Jupp Heynckes hosszútávon sajnos már nem képes teljes erőbedobással irányítani a csapatot, a vezetőség nem is várhatja ezt el tőle. Bár Brazzo nem zárkózott el attól, hogy csak németül beszélő edzőkre szűrik ki az esélyesek listáját, Jupp Heyckes véleménye óriási tekintélyt jelent a klubnál, így vélhetően még nagyobb lehet a kereslet egy tehetséges német edző megszerzésére.


Heynckes arról is beszélt, hogy egy több elemből összeálló mixet alkalmaz a Bayernnél, amely többek között az atyai beszélgetésektől elkezdve a játékosokkal való intenzív kapcsolattartáson át az új technikai eszközök használatából áll össze. Utóbbit előszeretettel alkalmazza a Bajnokok Ligája történelmének és az európai topligák legidősebb edzője:

„Az embernek bele kell mennie az újításokba. Nekem mára már egy sokkal nagyobb bizalmi stábom van. El kell fogadni a tudományt, legyen az a teljesítménydiagnosztika vagy a játékelemzés Örömet okoz számomra nyíltan bánni ezekkel az innovációkkal. Jelenleg sok újdonság létezik, amelyet szívesen ki is használok.”Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top