Bundesliga

Heynckes: Gratulálok a csapatomnak

A két oldal vezetőedzői és játékosai nyilatkoztak a lefújás után az fcbayern.de-nek.

Vezetőedzőnk, Jupp Heynckes a Borussia Dortmund otthonában 3-1-re megnyert bajnoki után beszélt csapatának eredményes és szép játékáról, de megszólalt a meccs egyik legjobbja, Mats Hummels, a gólszerző Robert Lewandowski és a hazaiak részéről is nyilatkoztak páran az fcbayern.de-nek.


Az ellenfél ukrán szélsője, Andriy Yarmolenko (bal oldalon) három nagy ziccert hagyott ki, mindháromszor Ulreich védett.


|Meccs utáni nyilatkozatok:

Jupp Heynckes: „Kiváló teljesítményt nyújtottunk egy nagyszerű csapat ellen ma este, kifejezetten az első játékrészben. Persze, a Dortmundnak is akadtak helyzetei, de Sven Ulreich szépen védett többször és meccsben tartott minket. 100%-ig motiváltak voltunk a találkozó előtt, nyerni akartunk. Nagy dicséret a fiúknak! Teljes egészében jól játszottunk. Négy héttel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy hat ponttal a Borussia, négy egységgel pedig a Lepzig előtt állunk majd. Jobban fociztunk, mint eddig és remélem, hogyha visszatérnek a sérültek, akkor folytatjuk ezt az eredményes játékot.”

Robbenről: „Arjen nem csak egy világklasszis játékos, hanem a professzionalitás egyik példaképe is. Tisztán éli meg a futballt, ezért is olyan sikeres. Ő egy nagyszerű csapatjátékos, aki nem csak támad, de a védelemért is dolgozik, nagyon elégedett vagyok vele. Tele van energiával és ambícióval. Ez a játéktéren és a csapaton belül is tisztán látszódik.”

Az első Bayernben eltöltött heteiről: „Az elmúlt négy és fél hétben lenyűgözően dolgoztunk. A dokik és a fizikoterapeuták is rengeteget tettek, ugyanis a játékosok más terhelést kaptak, mint eddig.”

A szezon kilátásairól: „Alacsonyan kell tartanunk a labdát. De keményen dolgozunk ezért és ha a többi játékosunk is a fedélzeten lesz, még jobban leszünk és remélhetőleg sikeres futballt is fogunk játszani.”

A válogatott szünetről: „Őrület, hogy ismét válogatott szünet következik. James például Dél-Koreába és Kínába utazik két meccsre. Hogy őszinte legyek számomra ez egyáltalán nincs rendben. Olyan dolgokat várunk el a játékosainktól, amelyek fizikálisan szinte lehetetlenek.”


Mats Hummels: „Ez egy olyan összecsapás volt, ahol mindkét oldalnak meg voltak a helyzetei, ráadásul nem is kevés. A Dortmund lőhetett volna többet is, de mi viszont kihasználtuk a mieinket. Az ilyesféle hatékonyság volt ma döntő. Lehet, hogy most úgy néz ki, hogy innentől unalmasan megnyerjük a bajnokságot, de ez nem igazán így van. Két-három meccs alatt minden megváltozhat. Így tehát folyamatosan jól kell játszanunk. Persze boldog vagyok, ha arra gondolok, hogy ilyen kis idő alatt mire haladtunk Heynckes edzővel.”

A szezon kilátásairól: „Természetesen nem lenne ellenünkre, ha unalmas lenne a bajnokság, de erre még nem gondolunk, attól még nagyon messze vagyunk. Tovább kell teljesítnünk. De most kiélvezzük ezt a pár napot, aztán folytatódik a menet.”


Robert Lewandowski: „Az egész meccsen mindkét csapat teljes figyelmet fordított a támadásokra. Rengeteg helyzet adódott mindkét oldalon. Mi hármat rúgtunk. Fontos győzelem volt, bizonyítottuk, hogy jó formában vagyunk.”


Sven Ulreich: „Számunkra ez egy szép nap. Örülünk, hogy a tabellán ismét kényelmes helyzetben vagyunk. Viszont továbbra is konceltráltan kell dolgoznunk, tartanunk kell az előnyt a Lipcse és a Dortmund előtt. Nyilván szívesebben tudtam volna le kapott gól nélkül a mérkőzést, a legfontosabb viszont, hogy győztünk és jó teljesítményt nyújtottunk. Régóta nem játszottam ilyen rendszeresen. Ezért örülök, hogy jól megy, remélem ez továbbra is így marad.”


Peter Bosz (a Dortmund edzője): „Tisztán látszott, hogy a Bayern ma felsőbbrendű volt. Különösképp az első negyvenöt percben. Minden lépésükre akadt válaszunk, de rend szerint túl későn. Máshogy terveztük a mai mérkőzést. A második félidőben aztán jobban játszottunk.”


Gonzalo Castro (a Dortmund középpályása): „Az első játékrészben nem számítottunk olyan veszélyesnek, mint a másodikban. Két-három óriási ziccerünk volt, talán egyenlíthettünk volna velük. Az első gólt egy ideiglenes emberhátrányban kaptuk, ami nagyon nem kellett volna. Megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt a meccs második részében, de nem találtunk szépítő gólt, holott volt még pár sanszunk, amikkel izgalmasabbá lehetett volna tenni az összecsapást. Voltak periódusaink, amikor csapatként is megmutattuk magunkat.”Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top