Bundesliga

Jupp: Nem engedhetünk meg magunknak egy vereséget

Heynckes a BVB-meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, Lewandowski készen áll a mérkőzésre.

A meccsről és az ellenfélről: Nagy ambícióink vannak holnapra, folytatni akarjuk a győzelmi sorozatunkat. Az ellenfél biztosan tenni akar ez ellen. A csapatomtól azt kívánom, tegyen rá egy újabb lapáttal a teljesítményre. Hiszem, hogy képesek vagyunk még mutatósabb focira és a keddi meccshez képest javulni fogunk. Nagyon magabiztos vagyok. A játékosok nagyon összpontosítanak arra, amit az edzői stábommal utasítottunk nekik. Ez a meccs egy klasszikus, az ellenfél az elmúlt években sok dolgot nagyon jól csinált. A BVB biztosan megpróbál a Bayern ellen újra más teljesítményt bemutatni. Olyan meccset várok, ahol minden tekintetben modern focit láthatunk. Nem szabad azt hinnünk, hogy a Borussia gyengült, öt héttel ezelőtt nagyszerű focit játszottak, jelenleg csak gyengébb formában vannak, a bajnokságra is esélyesek. Holnap a szurkolóik támogatásával sokkal koncentráltabbak lesznek, ez egy intenzív, egy szintmagasságon lévő párharc lesz. Jól felkészültünk rájuk, számomra nincs favorit.

Mi a titka a nyugodtságának? Nem gondolhatunk arra, hogy megengedhetünk magunknak egy vereséget, tudatosan készülünk fel minden mérkőzésre, a napi rutinban sok az apró kiigazítás. Ha nem is próbálhatunk ki mindent az edzőpályán, minden technikai eszközt segítségül hívunk, a megbeszélések során PowerPoint prezentációkat is használunk. Mindenekelőtt a kommunikáció a fontos, hogy erősítsük a játékosok önbecsülését. Ez volt a 2013-as siker titkának a receptje is.

Lewandowski állapotáról: Nem volt igazi sérülése, csak sok terhelést kapott. Lewy egy intelligens srác. Ha kedden játszott volna, a körülmények miatt izomszakadást szenvedett volna el. Főleg izomzati tekintetben nem szabad kockáztatni. Egyáltalán nincs panasza, nagyon jól edzett. Ráadásul nagyon motivált is. Száz százalékig bevethető.

A magánéletéről: Nem csak az FC Bayernnél kellett mindent újraszervezni, hanem a magánéletemben is. Most egyedül élek és mindent sikerül megcsinálnom (nevet). Ezért meg kell dícsérnem magamat. Az első három hétben szemellenző volt rajtam, most viszont újra látom, milyen szép város is München.

A Peter Bosz-t ért kritikákról: Minden edzőnek szüksége van az új környezetében arra az időre, amely alatt átülteti a filizófiáját a csapatba. Néha kerülőutat kell tenni, de azt hiszem, hogy a Borussia Dortmund jó döntést hozott amikor őt választotta, nagy szakértelemmel rendelkezik, ő egy magasan képzett edző. Végül a minőség felülkerekedik a dolgokon.

Comanról: Fantasztikus gólt szerzett és biztosan fejlődni fog még.

Martínez szerepéről a középpályán: A modern fociban a hatos poszton szereplő játékosnak megbízhatónak kell lennie. Ráadásul Javi tud focizni is, ezt a Lewandowskihoz tett átadása is bizonyítja. Javi számomra egy nagyon fontos játékosa a rendszeremnek, rengeteget fut, harcias és intelligens. A 2013-mas Dortmund elleni Bajnokok Ligája döntőben a dortmundiak erős kezdése után négy párharcot nyert meg, akkor indult be a gépezet. Az elődeimnek igazuk volt abban, hogy tud hátul is játszani, de ha erős ellenféllel játszunk, Martínezzel egy újabb értékes védekező játékosunk van a pályán. Személyes véleményem szerint hátul nem jelent optimális megoldást a sebessége.

Brazzóról: A Hasannal való közös munka lenyűgöző, nagyon sok munkát végez. Mindenkinek időre van szüksége egy új pozícióhoz. Ő itt van és az egész megfigyelőrendszert megváltoztatja, megreformálja. Az FC Bayern számára fontos, hogy újra olyan fiatal tehetségeket szerezzen, akiknek játékidőt tud biztosítani. Főleg a mai világban, ahol az átigazolási piac kész őrület. Brazzonak jó tekintélye van a csapaton belül.

A Bayernnel ma szóba hozott Emre Canról: Akkoriban edzett az irányításom alatt, jó fejlődésen ment keresztül, dinamikus és erőteljes játékos. De nem csak sportszakmailag kell passzolniuk a klubbal, képesnek kell lenniük a jó társadalmi viselkedésre is, az ember karaktere nagyon fontos. 22-23 embernek kölcsönösen tisztelnie kell egymást, ezért a karakter, a alárendeltség kérdése egy nagyon fontos szerep ebben a szakmában.

A meccset szombaton 18:30-kor szokás szerint az Eurosport2 közvetíti!Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top