Bundesliga

Élre álltunk a tabellán, a Lipcse újra alulmaradt

Kétgólos győzelem az Allianz Arenában a Klassiker előtti bajnokin, amivel a tabella élén csücsül újra a bajor gárda.


A Bayern négy napon belül másodszor találkozott az RB Lipcse csapatával. Az utolsó pillanatokig izgalmas kupameccsen tizenegyesekkel jutottunk tovább. Most, a Bundesligában az előző mérkőzéssel ellentétben hazai pályán mérkőztünk meg a tavalyi ezüstérmessel. Nézzük, mi sült ki a tizedik forduló rangadóján…


| A mérkőzésről:

A kezdő tizenegy a következőképpen festett: Sven Ulreich a kapuban, a védelem a David Alaba – Mats Hummels – Jerome Boateng – Joshua Kimmich négyesből állt, a középpályán Sebastian Rudy és Javi Martínez játszott Thiagóval kiegészülve, a támadásokért pedig James Rodriguez, Robert Lewandowski és Robben felelt.

Az első említésre méltó jelenet a tizenkettedik perchez kapcsolódik, amikor Willi Orban távozott a pályáról, miután Arjen Robbent buktatta utolsó emberként. David Siebert nem totojázott, videobírót alkalmazott, majd kiállította a magyar származású német csékát. Körülbelül öt perc múlva már góltól zengett az aréna, hiszen a korábbi sértett holland szépen adta be az érkező James Rodrigueznek, aki állítás nélkül vágta Gulácsi mellé a kapu bal alsó sarkába. A magyar kapus addig egyébként már három védést jegyzett, a kolumbiai löketét azonban nem foghatta. A 19. minutumban 1-0!



A következő találathoz is tizenkilenc percet kellett várni. A kezdőkörbe fellépő Javi Martínez nagyszerűen ugratta ki Robert Lewandowskit, aki a labda szép átvétele után Gulácsi Pétert tehetetlenné téve rúgta be az újabb gólt. A lengyel csatárnak ez volt a tizedik strigulája a góllövési mutatón, amivel beérte Pierre-Emerick Aubameyangot. 2-0!



Lewát a félidő vége előtt le kellett kapni a pályáról, helyére Arturo Vidal érkezett. A második játékrész is a mi uralmunkat hozta, majd’ hetven százalékban volt nálunk a labda. Csendesen, kihagyott bajor helyzetekkel folytatódott a mérkőzés, majd a fiatal német játékvezető le is fújta azt. Legközelebb a Celtic otthonában játszunk a BL-ben


Bővebb összefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top