Akadémia

Svéd tehetséget igazolt profikeretébe a Bayern

A 16 éves Andersson 2019 nyarán csatlakozik.

A Bayern München hivatalos oldalán jelentette be, hogy megegyezett a Helsinborggal a 16 éves svéd támadótehetség,  Alex Timossi Andersson leigazolásáról. Az ékként is bevethető jobbszélső 2019 július 1-jén csatlakozik a Bayern profikeretéhez, addig a jelenlegi csapatában fog további játéktapasztalatot gyűjteni. Andersson idén 16 meccsen két gólt lőtt a svéd másodosztályban.

Hasan Salihamidzic: „Alex Timossi Andersson egy nagyon tehetséges játékos. Amíg megérkezik hozzánk, addig a nevelőegyesületében, a Helsinborg IF-nél gyűjt további tapasztalatot és a megszokott környezetében fejlődik majd tovább.”

Timossi: „Boldog és büszke vagyok, hogy aláírhattam az FC Bayern Münchenhez! Szeretnék köszönetet mondani a Helsinborgnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget. Várakozással tekintek a következő két évre, amíg itt maradok, mielőtt megteszem karrierem következő lépését.”

Timossi Andersson 2017 januárja óta tagja csapata profikeretének, a svéd utánpótlás-válogatott az U15-ben 4 meccsen 6, az U16-ban 7 meccsen 2 gólt szerzett. Korábban, 2016 novemberében egyébként egy egyhetes próbajátékon vett részt a Bayernnél, de a Manchester United csapatánál is megmutatta tehetségét, az angolok is szívesen megszerezték volna. A Bayern nem cicózott, már most lefixálta Andersson jövőjét, aki 18 évesen csatlakozik majd közvetlenül a profik közé. Addig is, a különböző iskolai és szezonbéli szünetek alkalmával a Bayernnél fog edzeni a svéd tálentum.Olvasóink a nyári átigazolási időszak utolsó napján már értesülhettek az iránta való érdekődésünkről.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top