Német Kupa

Jupp: Topteljesítményt kell nyújtanunk

Szerdán jön a Lipcse elleni idegebeli kupameccs! Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztató szöveges kivonatát olvashatjátok.

? A Lipcse elleni meccsről: Ez egy különleges mérkőzés, mert a liga két topcsapata mérkőzik egymással. Egyik részről az a klub, amely az elmúlt években stratégiailag és koncepciót tekintve nagyon jó munkát végzett, nekik egy fiatal, nagyon tehetséges csapatuk van tele atlétikus játékossal. Másik oldalról pedig az FC Bayern, amely újra formába lendült és amely az elmúlt három meccsen ismételten olyan kultúrában focizott, amely kitűnik a mezőnyből. Ezért úgy gondolom, a holnapi egy nagyon intenzív és magasszintű mérkőzés lesz.

? Mire számít holnap? Drámai, intenzív meccs lesz futballszakmai nyalánksággal. Topteljesítményt kell nyújtanunk, hogy továbbjussunk a következő körbe, a Lipcse ugyanis egy élcsapat. Mindig optimista voltam és holnap is az leszek, csakúgy mint a játékosaim. Ezek azok a meccsek, amelyek vonzóak mindenki számára.

? A személyi helyzetről: Mats Hummels bokáját ütődés érte, de nincs nagy jelentősége, a sérülés nem olyan mértékű, hogy ne tudna holnap kezdőként pályára lépni, fogösszeszorítva képes rá. Comannak a térde zúzódott meg, de ápolást kapott, feltételezem, hogy ő is kezdőként lép pályára. Javi jól edzett és mindenképp utazik velünk, a döntést holnap fogom meghozni. Olyan edző vagyok, aki védelmezi a játékosait.

? Gyakorolták-e a büntetőket? Az edzésen lévő büntetők természetesen teljesen másak, mint a meccs utániak. De természetesen a szabadrúgásokat és a büntetőket is gyakorolja az ember ilyen esetekben.

? Müller sérüléséről: Természetesen ez egy fanyar dolog, de az ilyesfajta sérülések bármikor előfordulhatnak. Az embernek meg kell próbálnia ezeket kompenzálni. Azt hiszem három hét múlva ismét velünk lesz.

? A védelem első igazi próbatételéről: Egy ház építését is az alapzattal kezdjük, így van ez egy futballcsapatnál is. Az nagyon pozitív, hogy az elmúlt három meccset kapott gól nélkül teljesítettük. Ha az ember olyan elsőosztályú csapatok ellen játszik, mint a Leipzig, taktikailag nagyon fegyelmezetten és figyelmesen kell játszania. Van stratégiai tervünk a meccsre.

? A fiatal játékosok bevetésével kapcsolatos bátortalanságáról: Nem az én feladatom beszélni arról, mi történt itt az elmúlt években. Kingsley Coman egy olyan fiatal játékos, aki különleges támogatásban részesül általam, de sokakkal együtt ő még nem teljesedett ki, további önbizalmat és magabiztosságot kell gyűjtenie. Számomra mindig örömet okoz, ha fiatal játékosokkal dolgozhatok együtt, ők tanulhatnak az idősebbektől.? Mit csinált a tegnapi edzésmentes napon? A Säbeneren voltam, megnéztem a Leipzig Dortmund és Stuttgart elleni meccseit. Egy kicsit sportoltam is az edzőteremben és a szobakerékpáron, illetve volt pár megbeszélésünk is. Jelenleg nincs privát szabadidiőm.

? A csapat helyzetéről: Elsősorban állandósulnunk kell, meg kell alapozni az edzéskedvet és nem szabad túlterhelnünk magunkat. Az angol hetek ritmusa természetesen megnehezíti a munkát. Fontos volt, hogy ezt a három meccset megnyertük. Jó úton járunk, a játékosok nagyon fegyelmezettek.

? Egy lehetséges téli csatárigazolásról: Olyasvalaki vagyok, aki a terveket a médián keresztül intézi (nevet). Beszélni fogok a vezetőséggel és meghozzuk a döntést.

? Arról, hogy Robben csak Real játékosokra voksolt az Aranylabda szavazáson: Ez másodlagos dolog. Ez egy játékos véleménye, az embernek tiszteletben kell tartania. A madridiak az elmúlt két évben megnyerték a Bajnokok Ligáját és kiválóan játszottak. Legális dolog a legjobbakra szavazni.

? Timo Wernerről: Ő egy kivételes tehetség, aki az elkövetkezendő években még jobb lesz és állandóbb teljesítményt fog nyújtani. Hogy ő egy lenne a jövendőbeli Bayernesek közül? Továbbra is figyelemmel tartom és valamikor leadom a jelentésemet a főnökeim felé.

? A támadóposztokon lévő lehetőségekről: Müller hiányzásával természetesen kidőlt Robert egyik alternatívája is. Persze nem lenne rossz, ha lenne alternatívája, de jelenleg nincsen. A fiatalok jó benyomást tettek, de egyelőre ki kell várnunk velük.

? Ki helyettesítheti Müllert? Ott van James, ott van Thiago. Tolisso is jól kapcsol előre és jól tud támadólag fellépni, de Arturo Vidal is egy olyan játékos, aki veszélyes a kapura. Támadásban egy tudatos kockázatba kell belemennünk, meglátjuk Martínez képes-e a játékra. Sok lehetőség áll rendelkezésünkre.

? A Bayernnél eltöltött negyedik időszakárólNincs benne semmi meglepetés. Ha egy ilyen munkát vállalok, tudom mik a feladataim, már megbíztak vele. Magas szinten edzeni, komolysággal dolgozni. Ez az amit az edzői stábom és én is elvárunk – nekem mindig is ez volt a szemléletem. Úgy kell edzened, ahogy játszasz, ehhez természetesen társul még az öröm és a játékkedv. Amióta itt vagyok, tetszik a játékosok viselkedése, legyen az az edzésen vagy az étkezések során.

A szerdai meccset a Sport1 közvetíti élőben 20:30-tól.

A két klub legutóbbi összecsapása fordulatos mérkőzést hozott.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top