Egyéb

Oké Jupp, de mi lesz a rotációval?

Mindenki megkapja a lehetőséget, de a mester az első csapatot keresi.

Bár csak két meccse ül Heynckes a Bayern padján, a bő és minőségi keret ellenére egyelőre csak 12 játékost vetett be kezdőként, az egyetlen változást is csak kényszerűségből lépte meg: Martínez vállsérülése miatt Rudy játszott a Celtic ellen. Az új játékosok közül Süle 8, az új rekordigazolás Tolisso és a nagy szenzációval érkező James is csak 12-12 percet kapott a mestertől. Persze mindennek megvan az oka, a válogatott szünet után például a kolumbiai fáradtság, Vidal kimerültség általi izomproblémák miatt nem kapott több lehetőséget – Illetve a győzelmi kényszer miatt elsősorban az általa jobban ismert játékosokra épített a mester. James képességeit és a leendő fontos szerepét, de Tolisso és Coman jó válogatottbeli teljesítményét is megemlítette már Jupp, Ribéry sérülése miatt utóbbi rendszeres lehetőséget is kapott és már most hatékonyabb, mint a kirúgott Ancelotti irányítása alatt volt. Egykori játékosát, az ex-leverkuseni Vidalt is fontos játékosnak nevezte meg.

[well type=””]
Az köztudott, hogy 2013-ban például nem sokan, kb senki nem tudta magát beverekedni a Bayern gálakezdőjébe, akkor Kroos negyeddöntőbeli sérülése miatt Müllerrel tolta végig a triplaszezont, a döntőben például a 91. percig nem is cserélt Jupp. Most azért sokkal minőségibb keret áll rendelkezésére mint akkor.

Az akkori gálakezdő: Neuer – Alaba, Boateng, Dante, Lahm – Schweinsteiger, Martínez – Ribéry, Müller, Robben – Mandzukic

A jelenlegi alapcsapat: Ulreich – Alaba, Boateng, Hummels, Kimmich – Martínez, Thiago – Coman, Müller, Robben – Lewa
[/well]

Heynckes a Freiburg elleni meccs előtt lenyilatkozta, bízik mindenkiben, de állandósulnia kell a csapatnak, egy működő tizenegyet kell találnia. A német nyelvet nem beszélőknek be kell illeszkedniük a rendszerbe, ebben segíteni is fog nekik, főleg James Rodriguez helyzetét érintette. Az eredmények és a mutatott játék őt igazolják, viszont a mély keret miatt nem biztos, hogy mindenki elégedetten veszi majd a fontosabb meccseken való mellőzést, főleg a sorsdöntő Leipzig, Celtic és Dortmund elleni meccsek előtt építhet újra a bevált csapatra a mester, 1-2 változásra lehet talán számítani. Főleg a fiatalok lehetnek bajban, a BL-meccs előtt hangsúlyozta, bár az ifik nagyon törekvőek, de látszódik a válogatott játékosok és a köztük lévő teljesítménybeli különbség. Friedl neve be sem ugrott neki elsőre, az újságíróknak kellett kisegíteniük.Hol lehetnek tartós változások a fontosabb tétmeccseken?
Neuer visszatérése még várat magára, de Ulreich ebben az esetben kiszorul a kezdőből. A hátsó négyes jelenleg megingathatatlannak tűnik. A legnagyobb kérdést a duplahatos poszt jelenti. Itt Javi Martíneznek csaknek bérelt helye lesz, a további egy pozícióra Thiago, Vidal, Tolisso és Rudy is pályázik. Lewandowski helye szintén biztos, a mögötte lévő hármas közül Robben és Coman pályázik jó eséllyel a kezdőtagságra, a francia akár Ribéry visszatérése esetén is ott ragadhat a Bayern-kezdőben. A lengyel mögötti pozícióban is előfordulhat változás, jelenleg Müller élvezi a bizalmat, de James és akár Thiago is meghatározó(bb) játékosa lehet ott a csapatnak, erre majd a gyakorlatban kaphatunk kielégítőbb választ.

Hogy az alapkezdőnek szüksége van-e pihenőre, arra az alábbit válaszolta:

„Beszélni fogok azokkal, akik játszottak. Ha valakinek szünetre lesz szüksége, váltani fogok. Viszont ők magasan képzett profik. Egy hét alatt három meccset is probléma nélkül tudnak teljesíteni.”– nyilatkozta, viszont a reményt továbbra is fenntartva beszélt az eddig mellőzött játékosokról: „Minden olyan játékossal beszéltem, akik nemrég óta vannak itt, többet, mint a többiekkel. Tudják mik az elképzeléseim, hogyan vezetem a csapatot. Azt hiszem, hogy ők nem elégedetlenek, megfogják kapni a lehetőséget. Az elkövetkezendő hetekben sűrű lesz a programunk, szükség van mindenkire. Ezt teljesen világosan a tudtukra adtam. Olyan ember vagyok, aki beveti azokat a játékosokat, akik fittek.”

Juppot a HSV elleni pénteki sajtótájékoztatón is kérdezték a témáról: „A csapat is látta, hogy a Celtic ellen csak egy új játékost vetettem be. Először újra a megfelelő vágányra kell térnünk, önbizalmat kell szereznünk. Először szeretnék minden játékost megnézni, meggyőződni arról, hogyan állnak fizikailag és mentálisan. A felállás azon fog múlni, hogy mik a személyes megérzéseim amikor figyelek egy játékost. Ez alapján hozom meg a döntést.”

Ezek alapján tehát csak idő kérdése, míg előbb-utóbb mindenki több-kevesebb lehetőséget kap, sajnos a sérülések is befolyásolhatják Jupp döntéseit. Hogy ki tud élni ezzel, az a jövő zenéje, az biztos, hogy egyelőre az általa jobban ismert játékosokban bízik jobban a sikeredző.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top