Egyéb

Ezek Heynckes öltözői szabályai

A Bild által vázoljük fel nektek Jupp új szabályait.

Carlo Ancelottit rengeteg kritika érte az edzések lanyhasága és a szabályok nem megfelelő betartatása miatt, Giovanni Mauri például gyakran az edzőpályán gyújtott rá egy-egy cigarettára, de Brazzo tiltásáig a vezetőedző is előszeretettel dohányzott a Säbener erkélyén. A játékosok gyakorlatilag saját maguk urai voltak, Carlo nem tudta, nem akarta őket mindenben rendszabályozni, nem voltak meg azok a bizalmasai, akik kimondottan a csapaton belüli rend betartására ügyeltek. Jupp pedagógus érkeztével mindez megváltozott, a belemegítésektől kezdve a gyakorlatokon keresztül a taktikai felkészültségen át minden sokkal intenzívebben halad, csakúgy mint korábbi megbízásai során, most is a koncentráció és fegyelem jelenti mindennek az alapját. Természetesen ez sokkal szimpatikusabb hozzállást eredményez a fejlődni akaró és sikerekre éhes játékosok körében, mindenki elismerően nyilatkozik róla.

„Olyasvalaki vagyok, aki sokat követel. Ezt újra meg kell szokniuk a játékosoknak. A fegyelem az élethez és a munkához köthető dolog.” – Jupp Heynckes



A Bild kigyűjtötte azokat az öltözői szabályokat, amelyek Jupp irányítása alatt kerültek bevezetésre:

⚠ Mobiltilalom: Ancelotti irányítása alatt a társalgóban, a masszázsrészlegen és az étkezések során is használhatták a játékosok a mobiljaikat, jelenleg csak az öltözőben vehetik igénybe a telefont. Ott is csak addig, amíg ez nincs kihatással az edzésre való felkészülésre.

⚠ Pontosság: Az edzések 11 helyett általában 10-kor kezdődnek, a Carlo-érához hasonlóan egy órával a kezdés előtt meg kell érkezniük a játékosoknak az edzőközpontba. A különbség csak annyi, hogy ebben az időtartamban hosszabbak és intenzívebbek a bemelegítések és hetente legalább két stabilizációs gyakorlatokra kerül sor.

⚠ Tisztaság: A játékosoknak saját maguk után kell kitakarítaniuk az öltözőt, az edzőpályának is rendben kell kinéznie.

⚠ Udvariasság: A klub minden alkalmazottját üdvözölni kell és barátságos kezelésben kell részesíteni, legyen az a takarítónő, a pályagondnok vagy a bármilyen egyéb dolgozó. „A csapat közös munkája érdekében alapvető dolog, hogy nagy hangsúlyt helyezzünk az udvariasságra, a tiszteletre, és a fegyelemre.” – nyilatkozta Kimmich.

⚠ Klikkmentesség: Heynckes azt is kijelentette, hogy nem szeretne klikkesedést. Persze az ugyanolyan nyelven beszélő játékosok többet kommunikálnak egymással, ettől függetlenül nem szabad csoportokba határolódni, ugyanis Jupp központi célja a csapateszme erősítése.

⚠ Étkezés: Az edzést követő közös étkezés csak muszájból történik, Jupp szerint nincs nagy jelentősége a szigorú étrend betartásának: „Az étkezési tanácsadó teljesen túlértékelt dolog. Fejben kell eldőlnie.” – nyilatkozta őszintén még az első sajtótájékoztatóján.

Reméljük ez a professzionális hozzáállás a pályán is meghozza gyümölcsét.

Hogy az edzések miben változtak Heynckes irányítása alatt, azt a korábbi cikkünkből tudjátok elolvasni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top