Bajnokok Ligája

Heynckes: Nagyon sokat követelek

A Bayern mestere a Celtic elleni meccset megelőző nap tartott sajtótájékoztatót.

Jupp Heynckes:

? A BL-ről és a szombati teljesítményről: Azt hiszem, hogy egy BL sorozatban mindenki kikap legalább egyszer, ebben nincsen semmi újdonság, azt viszont értékelni kell, hogy hogyan történt meg mindez. A Bajnokok Ligája egy másik sorozat, mint a Bundesliga. Nagy ambícióink vannak, szép lenne ha a szombati teljesítményt előhívnánk, pár területen javulnánk is. A lehető legjobban készülünk fel, a csapat nagyon motivált, a játékosok koncentráltak.

? Az ellenfélről: A Celtic nagyon küzdős és agresszív csapat. Egymás után hatszor lettek bajnokok Skóciában és tavaly két döntetlent játszottak a Gladbach és a City ellen. Jó edzőjük van, egykoron a Liverpoolnál is dolgozott. Ez egy versenyképes csapat, csakúgy mint minden más klub a Bajnokok Ligájában. Ennek megfelelően fel kell készülnünk rájuk.

? Martínez kieséséről: Nagyon jól edzett, ezért nyújtott szombaton is jó teljesítményt. Kár, hogy kidőlt, de ezek azok a problémák, amelyek egy szezon során mindig előfordulnak. Jó keretünk van, azt hiszem a középpályán is tudunk kompenzálni.

? Boateng szerepéről: Természetesen pechje volt a sérülésekkel. Ha valaki két-három hónapra megsérül, nagyon sokáig tart, míg újra eléri a fizikai állapotát. Elégedetlen volt, talán nem is lett megfelelően elismerve. Főleg abban a szezonban játszott lenyűgözően, amikor legutóbb itt voltam. Beszéltünk párszor, intenzíven edz, de a sérülése miatt még biztosan fizikai hátrányban van. Ehhez idő kell.

? Az edzésekről: Kölcsönös tiszteletnek kell lennie. Illetve fontos az edzői stáb és a csapat közötti kommukáció és az edzőpályán mutatott teljesítmény is. Nagyon sokat követelek, tudatos és precíz vagyok – taktikai téren és a pozíciós játékban is. Ezt meg kell szokniuk a játékosoknak. Szeretek ezzel a társaságal dolgozni, idő kérdése míg igazán jó futballt játszunk. A részletek hozzák meg a sikert is.

? Az ifijátékosokról: Múlt héten sok ifi vett részt az edzéseinken. Jó srácok és szívélyesek, törekvőek és nagyon jól viselkednek. De az FC Bayernnek szinte csak válogatott játékosai vannak és itt látszódik a teljesítménykülönbség. Ettől függetlenül vannak tehetséges fiatalok és magától értetődő, hogy az utánpótlásból töltjük fel a keretet. Holnap például Marco Friedl lesz kerettag.

? A Bayern támadósorát ért kritikákra: Tudják miért nem lettem TV-s szakértő? Mert így nem kellett ilyen kijelentéseket tennem. Mindenkinek megvan a véleménye és ez szép és jó is, de Ribéry sérülésével mennyiségileg is gyengültünk. Ennek ellenére van 5-6 középpályásunk és Thomas Müller, aki újra felveszi a versenyt. Tehát Ribéryvel és Müllerrel lenne két alternatívánk Coman és Robben mellett. Így már mindjárt más az egész.

? A nyomásról: Az ember mindig kikaphat a csoportkörben, de az ambíciónak ott kell lennie a továbbjutáshoz, ráadásul a nyomás is mindig ott van a levegőben. Ezt az FC Bayernnek és a többi csapatnak is kezelnie kell, és azt hiszem, elég tapasztalatot gyűjtöttem, hogy megfelelően felkészítsem a csapatot.

? Az elmúlt BL-meccsről: Nem néztem meg újra a meccseket, a Bayern – Dortmundot se, a jelenben élek. Természetesen ez egy vérpezsdítő sorozat. Mindig spekulálnak, ki a favorit, ez teszi a futballt olyan érdekessé. Az elmondható, hogy a nívó gigantikus. Ez látszódik a Bajnokok Ligájában is, főleg a nyolcaddöntőktől.

Elolvasom Jerome Boateng nyilatkozatát is.  
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top