Egyéb

A hétfői edzést már Heynckes vezetheti

A Bild szerint legalábbis ő fogja. | Újra összeállhat a legendás edzőpáros. | Dárdai is reagált.

Jupp Heynckes esetleges kinevezésével óriási rutin térhetne vissza a Bayern stábjába, Carlo Ancelottival ellentétben ő korábbról már jól ismerheti az Säbener közegét. A Bild szerint hétfőn vissza is tér a müncheni edzőközpontba Josef, ugyanis 2013 után újra ő tartja meg a Bayern edzését.

Hogy ki lesz a segítője? A Welt és a Bild saját infókra hivatkozva írja, hogy Jupp aláírásának egyik feltétele, hogy ismét a korábbi segítőjével és barátjával, a 65 éves Peter Herrmannal dolgozhasson. A klub természetesen dolgozik is a Fortuna Düsseldorf másodedzőjének megszerzésén, a bökkenő viszont az, hogy 2018 nyaráig köti őt szerződés a jelenlegi csapatához, amelyet a Robert Schäfer elnök is hangsúlyozott.

Jupp visszavonulása után Herrmann a Schalke csapatánál dolgozott, nyáron pedig újabb ajánlatot kapott Domenico Tedesco asszisztensi pozíciójába. A Fortuna akkor keményen ellenállt a kékek megkeresésének, Herrmannak pedig maradnia kellett a másodosztályú klub alkalmazásában. A jelenlegi helyzetre természetesen a pénz lehet a megoldás, a Bayern állítólag készen áll millióeurós summát fizetni a Düsseldorfnak Peter Herrmann elengedéséért. Jupp és Peter nem csak a Bayernnél, a müncheni periódus előtt a Leverkusen csapatában is együtt dolgoztak.

A válogatott szünet miatt sok fiatal játékossal kiegészülő edzés hétfői stábjában egyébként ott lehet az utánpótlásrészleg vezetője, Herrmann Gerland is, illetve természetesen Willy Sagnol jelenléte is biztos, a francia további maradására is jó esély kínálkozik.

Jupp lehetséges visszatérésére rengeteg edző, egykori játékos reagált, mi Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzőjének nyilatkozatát ragadtuk ki:  „Ez egy nagyszerű döntés, Jupp Heynckes irányítása alatt láthattuk a valaha volt legjobb Bayern Münchent. Nagyon tisztelem őt.”



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top