Egyéb

Amit Ancelotti menesztéséről tudni érdemes

Megpróbáltuk összeszedni a legfontosabb információkat.

A Bayern München tegnap délután megvált Carlo Ancelottitól. Az esetet követően egyre több információ jelenik meg a menesztéssel kapcsolatban, ezt próbáltuk összeszedni. A Bayern elnöke egy rádióműsorban nyilatkozott az előzményekről:

Hoeness: „Az Ancelotti-ügyről való döntésünk hajnali 3:30-kor született meg. Nem egy elveszített meccs miatt hoztunk ilyen messzemenő döntést. A klub pár hete és hónapja már látta a negatív fejleményeket, még ez sem lett volna annyira vészes. De az a tény, hogy az edző az elmúlt napokban öt fontos játékossal – köztük Comannal – került rossz viszonyba, azt már nem élhette túl. Edzőként nem lehetsz a legjelentősebb játékosaid ellensége. Az életem során egy mondást megtanultam: Az ágyadban lévő ellenség a legveszélyesebb. Ezért cselekednünk kellett.”

Pár konkrétabb pletyka is szárnyra kelt:
A Sport1 belsős infókra hivatkozva azt írta, hogy Carlo a PSG meccs előtt bement az öltözőbe, egy cetliről felírta a kezdőt a táblára, majd mindenféle stratégiai útmutatás nélkül távozott is onnan. A másik eset Boatenggel kapcsolatos, aki úgy tudta, legalább a padon ott lesz, de az olasz mester nem figyelmeztette arra, hogy egészségesen is a lelátón fog ücsörögni. A sajtó szerint ő is azok közé tartozott, akivel megromlott a viszonya, továbbá a Ribéry, Robben, Müller és Hummels négyessel sem jött ki jól, ezért is kellett távoznia. Az már korábban szóbeszéd volt, hogy a játékosok nem voltak elégedettek az olasz edzésmetódusaival.

Így ért haza tegnap a Säbenerről a mester, láthatóan frusztrált állapotban:

Hogy ki lesz az utód?

Mint ismert, a Hertha ellen Sagnol veszi át a csapat irányítását, ezt követően két hét válogatott szünet következik. Az elnök elmondása szerint ez idő alatt megoldást akarnak keresni a pozícióra, tehát hosszútávon másodedzőként számítanak Willyre: „Az idő nem szorít minket, de két hét múlva megoldást akarunk találni az edzőkérdésre.” – mondta saját szavaival Uli. A sajtóban két személy merült fel komolyan, Julian Nagelsmann és Thomas Tuchel neve.

A Hoffenheim jelenlegi mestere bár korábban nyilatkozott a Bayernnel kapcsolatos vágyairól, a tegnapi EL meccsen elmondta: „Ma nem foglalkoztam ezzel, nem foglalkozom ezekkel a spekulációkkal. A képviselőim távol tartanak minden olyasféle témától, amelyeknek nincs közük közvetlenül a játékhoz.”  Bár a bwin szerint az ő érkezése a legvalószínűbb (1.80), nehezen elképzelhető, hogy szezon közben hagyja ott a csapatát.

Annál nagyobb eséllyel indulhat a jelenleg munkanélküli Tuchel, akit már Pep Guardiola idejében is összeboronáltak a klubbal és aki a katalánhoz hasonló vehemenciával, mentalitással rendelkezik. Tuchel bár nemrég Münchenben is élt, jelenleg Dortmundban lakik, ő az egyetlen reális szabadúszó, aki október közepén minőségi megoldásként jöhet szóba a klubnál. Más kérdés, hogy a vele jól teljesítő Dortmund éléről szintén személyi problémák miatt menesztették, talán Münchenben más lesz majd a helyzet. A Sport Bild infói szerint ő az egyértelmű favorit a Bayern edzői pozíciójára, főleg hogy szívesen épít a fiatal játékosokra. A legnépszerűbb internetes fogadóiroda 2.50-es oddsot fizet az ő érkezésére, érdemes lehet befektetni rá.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top