Bajnokok Ligája

3 pont az első fordulóban

Csapatunk a BL első fordulójában a belga bajnok Anderlechttel találkozott, amelyet emberelőnyben lépett át egy 3-0-ás győzelemmel.


A Bayern München a tavalyi szerencsétlen Bajnokok-ligája-negyeddöntő visszavágója után újra a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján játszott. Az ellenfél a négyesben leggyengébb együttesnek tartott Anderlecht volt, amely hasonlóan hozzánk országának rekordbajnok címvédője, valamint egyeduralkodója. A hétvégi Hoffenheim elleni kudarc talán növelhette a belgák esélyeit, de a hazai pálya, illetve a Bayern játékosainak képességei rögtön biztosítottak mindenkit arról, hogy ennek az első fordulós meccsnek bizony mi vagyunk a toronymagas győzelmi esélyesei.


| A mérkőzésről:

A meccs előtt akadtak kérdések a kezdővel kapcsolatban, de kicsivel nyolc óra előtt Ancelotti nyilvánosságra hozott tizenegyében nem volt meglepetés. Kapuban Neuer, előtte Süle és Martínez. A balhátvéd poszton Bernat és később Alaba sérülése miatt Rafinha kezdett, a jobboldali védő pedig Joshua Kimmich volt. Thiago és Tolisso a középpálya védekező felében, míg a Ribéry-James-Robben hármas Lewandowski mögött a támadó részben.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés eldöntésére, hiszen a 10. percben egy tizenegyest össze is hozott a vendég csapat, ezzel pedig kiállítás is járt. Az egyik kulcsjátékos, Kums hagyta el a pályát, Lewandowski pedig bevágta a tizit.



Ezt követően a szokásos csöndes, „bajnokok-ligájás” mezőnyjátékkal folytatódott a meccs, de említésre méltó az, hogy Ribéry még a kiállítás közben sárgát kapott reklamálásért, pár perccel később pedig le kellett cserélni az Anderlechtből Najart, aki sérülést szenvedett. Az vendégek az első kapura lövésüket a 34. percben követték el, emellett pedig egyszer-kétszer igen jó kontrák után elmentek. A 38. percben Robben előtt adódott nagy helyzet, de rosszabbik, jobb lábával a blokkba lőtt, majd az azt követő szögletet Süle fejelte fölé. A vendégek kapusa, Sels többször is jól jött ki hosszú labdákra, Ribéry távoli próbálkozását pedig ujjheggyel tolta ki a negyvenedik percben.

Később majdnem jött a slusszpoén, hiszen klasszis Anderlecht-kontra lövéssel végződött, de az ötösnél teljesen üresen álló román Stanciu eltörte a labdát, így még kapura sem ment a játékszer. Ami azonban megnyugtató volt, hogy a félidőben a Ribéry-James-Robben tripla elég jól játszott össze. Egy ehhez hasonló összjáték után egy Anderlecht-játékosról kipattant a labda az alapvonalon túlra, a sarokrúgás után pedig először James Rodriguez lőtt kapásból a blokkba, majd a kipattanót Javi Martinez (!) ollózta a bal alsó irányába, de Sels megint résen volt. Ez volt a játékrész utolsó legfontosabb eseménye.

A második félidő első percében Tolisso küldte rá jó huszonötről, Sels pedig hatalmasat védett. Ha viszont valaki azt hitte, hogy Ancelo beszélt a fiúk fejével, hogy az első negyvenöt perc nem volt az igazi, az nagyot tévedett, hiszen a korábban látott hasonlóan nagy kontra után a belga vendégcsapat a kapufát találta el, fél perc múlva pedig Neuer kezébe lőtt Stanciu. Az 54. percben aztán újabb hazai helyzet jött, hiszen Thiago beívelése után Süle fejelte a kapu felső léce alá a labdát, de Sels elképesztő reflexszel védett. Majd’ tíz perc elteltével aztán gázolt a Bayern. Előbb Thiago duplázta meg az előnyt Kimmich passza után, majd Lewandowski Selsbe rúgta, később pedig Süle fejelt egy szabálytalan gólt. 2-0 állt az eredményjelzőn tehát 25 perccel a vége előtt.



Jó volt látni, hogy visszatért a Bayern játéka, hiszen ezekben a minutumokban elég pontosan és nagy kedvvel játszott a csapat. A 70. perc egy vicces jelenetet hozott: Lewandowski és Robben ment a kapura két védő ellen, de az üresen futó Arjen helyett a lengyel cselt próbált csinálni. A holland a kamera előtt pedig láthatóan kiabált át a másik oldalra („Lewy, waaruum?!”).

Egy visszatérő is jelentkezett, hiszen a 78. percben Boateng lépett pályára, később pedig Müller váltotta Ribéryt. A 85. játékperc is cserét hozott, Coman jött James helyére. A 90. percben aztán Kimmich mindent eldöntött, Sels mellett vitte el, majd rúta be, 3-0.



Érdemi a továbbiakban nem történt, a győzelem három pontot jelent, amivel a csoport élén állunk a szintén győzedelmeskedő PSG-vel.


| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top