Bundesliga

Fájdalmas vereség a Hoffenheim otthonában

Az FC Bayern München a 3. fordulóban idegenben találkozott a TSG Hoffenheim csapatával, amelytől 2-0-ás vereséget szenvedett.


A válogatott-szünet utáni első bajnoki mindig egy olyan mérkőzés, amelyen kisebb kihagyás után újra egy csapatként mutathatják meg a bajorok, hogy mit is tudnak igazán. A hétközi Bajnokok-ligája találkozó pedig feltüzelheti a csapatot, mert közel öt hónapnyi kihagyás után újra a legrangosabb európai kupaporondon játszhat a Bayern. A válogatott-kötelességet teljesítő futballistáink nagyszerűen fociztak a címeres mez alatt, többen gólt is szereztek, mások pedig a meccset végigjátszva lettek a mérkőzés legjobbjai, mint például a 400. Bayern meccsét ünneplő Thomas Müller.

Lewandowski lő a hoffenheim-i védők gyűrűjében | Forrás: fcbayern.de


| A mérkőzésről:

Ha nem is a legszerencsésebb volt a hazatérés (Alaba szempontjából, aki sérülést szenvedett az osztrák válogatottban Grúzia ellen), mégis egy viszonylag erős kezdőt küldött pályára Carlo Ancelotti és edzői gárdája. A már 100 %-os Manuel Neuer előtt a nemrég születésnapját ünneplő Rafinha, a Javi Martinez-Mats Hummels páros, valamint a Norvégia ellen gólpasszt jegyző Joshua Kimmich kezdett. A Tolisso-Rudy védekező-középpályás-sor újra összeállt, előttük pedig egy halálos támadó-középpálya Müllerrel, Comannal és irányítóként Thiagóval. Csatárként nem meglepetésre Robert Lewandowski kezdett.

Az első negyedóra legjobbjai Müller és Rudy voltak, előbbi nagyszerű passzaival, utóbbi pedig labdaszerzésével erősítette a Bayern-nyomást ezekben a percekben. Az első nagy helyzet azonban Rafinha előtt adódott, aki lőni is tudott, de labdája elakadt Baumannban. Ezután nem sokkal jött a hidegzuhany, egy bedobás után Uth védhetetlenül lőtt Neuer kapujának rövidjébe. El kell ismerni, okos találat volt.Uth gólja után egyenrangúvá vált a Hoffenheim, a meccs pedig unalmassá. A bal oldalunk Rafinhával és Rudyval továbbra is nagyon élt, előbbi a meccsen addigra messze a legtöbbször, több mint 60-szor passzolt emberhez. Lewandowski szabadrúgása és Hummels fejese később elkerülték a kaput, de Zuber lövése, majd Neuer nagyszerű védése után látszott, hogy nem kellett sok a kékeknek, hogy már kettővel menjenek. Még a félidő vége előtt tehát kicsit felpörögtek az események. Aztán az egyperces hosszabbítás után a bíró, Daniel Stiebert lefújta az első játékrészt.

A második félidő a lehető legrosszabb módon kezdődött: az 51. percben Uth második gólját lőtte. Most a nagyszerűen játszó Stephan Zuber adta a gólpasszt. A visszagurított labdát a német csatár pontosan ugyanoda vágta, mint az első gólnál, csak egy fordulatot tett a kezdőkör körül.Nem sokkal később Ancelotti felhasználta első cseréjét, Robben jött újabb támadónak az egyik legjobb Bayernes Rudy helyére. A mérkőzés ezen pillanatában sokat mondó volt a lövési statisztikánk, amelyről azt lehetett leolvasni, hogy 14 próbálkozásból mindössze 2 találta el a kaput, Baumann pedig csak egyszer fogott lövést. Ezután a még 30. percben kapott Hübner-sárga felejtőssé vált, hiszen gyorsan begyűjtött még két lapot a Hoffenheim. Előbb a gólpasszt adó Zuber kapta, majd egy perccel később a cseh Kaderabek is besárgult. Több szabálytalankodás volt a jellemző a hazaiakra, de mi sem panaszkodhattunk ebből a szempontból, igaz, az ellenfél durvábban lépett oda az egész meccs folyamán.

A hetvenedik perc után mindkét oldalon egy nagy helyzet alakult ki. Először a mi részünkről Lewandowski került óriási ziccerbe, de Oliver Baumann résen volt. A hatalmas védés után már kontrázott is a Hoffenheim, aminek egy Polanski-lövés lett a vége, de mellévágódott a német labdája. Még ebben a percben Tolisso is próbálkozott, de csak a hazai csapat „blokk-statisztikája” nőtt a kísérletével. Később Mark Uth felmondta a szolgálatot, a duplázó csatár először elterült a pályán fájdalmas arccal, de aztán a saját lábán sétált le a gyepről, átadva helyét Ochsnak. Ezzel elvégezte az össze cseréjét Nagelsmann. Idővel mi is hoztunk be új játékost: Ribéry újabb támadócserének jött Rafinha helyére, majd a korábban kapu főlé fejelő Thomas Müllert váltotta James Rodriguez.

Baumann aztán újra és újra megmutatta, hogy miért van még mindig a Bundesliga legjobb kapusai között. Újabb nagyszerű mozdulat egy újabb hatalmas Bayern-helyzet után. A német hálóőr Martínez fejesét tolta ki a 82. perc környékén a léc alól. Ezek után – ha még nem lett volna elég belőle – megint védett. Robben lövése kicsit középre ment, ezt ütötte oldalra.

A második hosszabbítás öt perc volt, ezalatt még Robert Lewandowski lövését csodálhattuk meg, amint elakad James Rodriguez testében.  Következő meccsünk az Anderlecht elleni hazai találkozó, ahol nem is kérdés, hogy a három pont a cél.

| Statisztikák:

| Forrás: eredmények.com

 


| Forrás: eredmények.com


| Forrás: eredmények.com


| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top