Bundesliga

Győzelem a szezonnyitón

Csapatunk 3-1-re nyert 2017/18-as Bundesliga-idény első meccsén!


A Bayern a rosszul sikerült felkészülési időszak után már a harmadik tétmeccsét játszotta. Az ellenfél a tavalyi 12. helyezett Leverkusen volt, amely ellen már a harmadik lebonyolításban vettünk részt (szuperkupa, német kupa, német bajnokság). Hazai pályán 2016. március 2-a nem kapott ki a csapat, akkor a Mainz együttese nyert az Allianz Arenában 2-1-re. Ez egy 23 meccses veretlenségi sorozatot jelent, ami erősen közelít a triplázáskor elért 26-os rekordhoz.


| A mérkőzésről:

Carlo Ancelotti a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy természetesen idén is a Bundesliga-cím elnyerése a cél, nem adunk alább. Szó esett arról is, hogy Neuer nem véd a meccsen, valamint, hogy James csak a második fordulóra lesz teljesen egészséges. Az olasz megjegyezte: „Nagy bizalmam van a csapatban. A csapat készen van, jó játékosaink vannak és nagyon jó az atmoszféra is. De tudjuk, hogy nem lesz egyszerű megnyerni a Bundesligát. Tavaly is így volt, kezdetben a Leipzig és a Dortmund nagy konkurenciát jelentett számunkra. Ez idén is hasonló lesz. Mindig, minden csapat nyerni akar a Bayern ellen – de a csapatba vetett bizalmam nagyon magas.”

A Bild szerinti előzetes kezdő csak egy helyen tért el az igazitól, hiszen míg a német lap Robbent a kezdőbe sorolta, Ancelotti inkább Tolissónak adott lehetőséget, így tehát még a pontos taktika is változott egy részben. Ulreich kezdett a kapuban, előtte a talán utoljára így felálló Alaba-Hummels-Süle-Kimmich négyes, a középpályán Vidal és Rudy, valamint a fentebb említett francia, a támadóknál pedig Corentin honfitársa, Ribéry, Lewandowski és Thomas Müller futott ki a gyepre. A meccs játékvezetője Tobias Stieler volt, a videóbíró pedig most debütált a Bundesligában.

A mérkőzés első játékrészében nem is volt kérdés, rögtön kiderült melyik a jobb csapat. A B-keretnek is nevezhető kezdőnk magabiztosan játszotta végig a félidőt, és már a 9. percben vezetést is szereztünk Süle góljával, a gólpassz letéteményese pedig az a Sebastian Rudy volt, aki Niklasszal több éven keresztül játszott együtt a Hoffenheimben.



Nem kellett sokat várni a második gólra sem, Tolisso talált be, a másik új igazolás Vidal beemelt labdájára érkezett fejjel, nem lesről! Bekezdtünk tehát, 19 perc után már 2-0 állt az eredményjelzőn!



A mérkőzés ezen felének hátralévő részében igaz, hogy dolgoztunk ki helyzeteket, de látszott a csapaton, hogy direkt vett visszább, kapufáig is jutottunk, de Lenónak is résen kellett lennie. A bíró szakadó esőben és Ribéry sérülésével fújta le a játékrészt, de később kiderült, a francia nem szenvedett komoly egészségügyi károsodást. A félidő tíz perccel később kezdődött, hiszen a vihar csak akkor csendesedett le. A második félidőt ugyan jobban kezdte a Leverkusen, de az 53. percben egy videóbíróval ellenőrzött szabálytalanság után büntetőt ítélt Stieler, amit Lewandowski el is vállalt és be is rúgta.



Már a harmadik kitűnő debütálást láthattuk a VAR bemutatkozásával. A gól után viszont a vendégek is veszélyeztettek, de Ulreich dupla-védésével hívta fel magára a figyelmet. A második számú kapusunk egyébként az egész meccsen Neuereket megszégyenítő reflexekkel állt helyet a kapufák között. A Bayern és a Bayer egyszerre cserélt a 62. percben, Robben jött nálunk Thomas Müller helyére, aki a csapatkapitányi karszalagot Franck Ribérynek adta át, miközben az ellenfél elhasználta harmadik cseréjét Kampl érkezésével, hiszen a félidőben a Bayern által is keresett Julian Brandt jött fel Dragovic-csal karöltve. Nem sokkal ezután Hummels ballagott le kisebb sérüléssel, őt Rafinha váltotta. Három perccel később, a 65. minutumban Mehmedi szépített aztán egy nagyszerű, védhetetlen találattal.



A következő percek és úgy egészében ez a félidő a Leverkusené volt, többször nagyszerű passzokkal hozták ki a labdát, illetve építették a támadásokat. A tizenhatoson belül több veszélyes helyzetük volt. Később Ribéry helyére jött Coman, így a karszalag megint átkerült egy másik játékosra, ezek után Arjen Robben viselte. Lewandowski oldalhálója, majd a vendégek hosszú indításai tarkították a meccset, amelyek rendszeresen túlhaladtak az alapvonalon. Alaba még a végén fejbe rúgta a labdával Sülét, akinek a homlokáról majdnem a kapuba hullott a játékszer. Összességében nem volt rossz mérkőzés, talán a hiányzók felépülése után még erőteljesebb lehet a játékunk. Folytatás jövő hétvégén a Werder Bremen otthonában…


| Statisztikák:

FORRÁS: eredmények.com


FORRÁS: eredmények.com


FORRÁS: eredmények.com


| A mérkőzés hosszú összefoglalója

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top