Bajnokok Ligája

BL, 4. forduló: PSV Eindhoven 1-2 Bayern München

A Bayern München ezzel a győzelemmel bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.
lewy

A PSV elleni 2-1-es győzelemmel a Bayern 4 forduló után kvalifikálta magát a BL mezőnyének legjobb 16 csapata közé, a münchenieknek négy nyeretlen idegenbeli BL-találkozó (2-2 döntetlen és vereség) után sikerült újra diadalmaskodniuk. A találkozót nagy elszántsággal kezdték a hazaiak, az első komolyabb helyzeteket mégis a vendégek dolgozták ki. A leginkább említésre méltó lehetőség Lewandowski előtt adódott, aki 15 méterről először a lécre fejelt, majd a kipattanót a kapu fölé bólintotta. A Bayern egyre nagyobb mezőnyfölénye ellenére a vezetést a hollandok szerezték meg egy 14. percben levezetett kontratámadás után, amelynek végén Arias két méteres lesről értékesítette a Neuer védése következtében kipattanó játékszert. Philipp Cocu szervezetten védekező csapatával szemben a Bayern játéka többségében ötlettelen volt, veszélyes helyzetek leginkább csak beadások utáni fejesek során keletkeztek: Robben és Lewandowski is közel járt az egyenlítéshez, a lengyel erősen büntetőgyanús eset következtében találta el ismét a kapufát, pár perccel később viszont egy kezezés miatt jogosan megítélt büntetőt magabiztosan értékesített. A Bayern nyomása több alkalommal is Pasveer kapus bravúrjainak köszönhetően nem érett újabb góllá. Carlo Ancelotti csapata a fordulás után is kapujához szegezte a PSV-t és rövid időn belül több helyzetet is kialakított, hol egy védő, hol a hazaiak kapusa akadályozta meg a Bayern vezetését, ez egészen a 74. percig sikerült is. A csereként beállt Costa szép ütempasszal ugratta ki a szélen elfutó Alabát, akinek beadását követően a védőjétől elszakadó Lewandowski lőtte be mérkőzés sorsát eldöntő találatot. A szerződéshosszabbításhoz közel álló támadó biztos ami biztos egy újabb BL-rekord döntött meg a 85. percben rúgott harmadik kapufájával.





1-0 Arias (14)

1-1 Lewandowski (34)

1-2 Lewandowski (74′)

PSV Eindhoven – FC Bayern 1:2 (1:1)

PSV Pasveer – Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Willems (46. Brenet) – Schwaab – Ramselaar (74. Zinchenko), Guardado – Pröpper, Pereiro (67. Bergwijn) – Luuk De Jong
Cserék Jurjus, Poulsen, Jozefzoon, Lundqvist
FC Bayern Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Alaba – Xabi Alonso – Kimmich (64. Coman), Vidal – Robben (64. Costa), Lewandowski, Müller (85. Sanches)
Cserék Ulreich, Rafinha, Bernat, Badstuber
Játékvezető Gianluca Rocchi (Italien)
Nézőszám 35.000 (teltház)
Gólok 1:0 Arias (14.), 1:1 Lewandowski (34., Handelfmeter), 1:2 Lewandowski (74.)
Sárga lapok – / –

 

Hosszú összefoglaló:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top