Német Kupa

Ancelotti: Nincs szükségünk új játékosra

Carlo a Carl-Zeiss Jena elleni péntek esti kupameccsel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót.

jena

A kupameccs keretéről: Thiagonak és Alonsonak szünetelniük kell, kisebb problémáik akadtak a Dortmund elleni Szuperkupa meccsen. Viszont mindketten ott lehetnek a Werder elleni Bundesliga-nyitányon.

A Carl-Zeiss Jena elleni tapasztalatairól: 1980-ban az AS Romával játszottunk a Jena ellen. Otthon 3-0-ra nyertünk, majd a visszavágón 4-0-ás vereséget szenvedtünk. Akkor még szerencsésen megúsztuk, mert 10-0-ra is kikaphattunk volna.

Coman sérüléséről: Nem súlyos a sérülés. A jelenlegi időszakot arra akarjuk felhasználni, hogy a sérült játékosok, mint Robben vagy Costa, közel kerüljenek a visszatéréshez és ismét csatlakozhassanak a csapathoz. Azt akarjuk, hogy a szeptember eleji válogatott szünetek után mindannyian bevethetők legyenek, ez érvényes is Comanra.

Ribéry kirohanásáról a Szuperkupa mérkőzésen: Beszéltem vele, nagyon belátó volt és megértette, miért nem volt ez egy jó cselekedet.

A DFB-kupáról: Ebben a különleges sorozatban mindig vannak nagy meglepetések. Ezért favoritként pokolian oda kell figyelnünk és koncentráltan kell pályára lépnünk. Ezt akarjuk holnap csinálni.

Más országok kupapárharcairól: Olaszországban négyszer nyertem meg az AS Romával, jó tapasztalataim vannak a kupasorozatokkal. Ez egy nehéz feladat, mert ez mindig csak egy mérkőzésből áll.

Müllerről és Vidalról: Vidalnak hihetetlen kvalitásai vannak. Müller is különböző pozíciókban tud játszani, mindketten nagyon fontos játékosok számunkra. De a többi játékos is magas szinten tartózkodik, nagyszerű csapatunk van.

Vidal szerepéről: Nem fogok különösebben sokat változtatni Vidal pozícióján. Szeretem, ha több gólt szerez, ebben fogjuk támogatni őt.

A Bajnokok Ligájáról: Természetesen megakarom nyerni a BL-t a Bayernnel. De nagyon sok szerencsém volt, hogy ennyiszer megnyerhettem ezt a sorozatot. Mindegyik címet megakarjuk nyerni, képesek is vagyunk rá, de szerencsére is szükségünk van.

A labdabirtoklásról: Legszívesebben 90 percig birtokolnám a labdát, mert ha nincs nálunk, akkor védekeznünk kell.

A személyi helyzetről: Szerencsés vagyok ezzel a csapattal, nincs szükségünk új játékosra. A sérülések talán 2-3 hétig tartanak, nem vagyok nyugtalan. Megvan a nyugalmunk, hogy várjunk a sérült játékosokra.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top