Egyéb

Hogyan juthatsz ki egy Bayern meccsre?A jegyhez jutás legegyszerűbb módja természetesen, ha a fanklub tagjai vagytok, így egyrészt könnyebben juthattok jegyekhez, másrészt a klub saját maga adja le a jegyigénylést és bonyolítja le a fizetést, leegyszerűsítve a szurkolók életét.

Sokan jelezték azonban, hogy egyénileg vagy inkább családdal szeretnének kiutazni a hazai mérkőzésekre, de nem tudják, hogyan lehet jegyet rendelni. A következő leírás, melyet az FCBM Fanklub elnöke állított össze nektek, ebben szeretne segítséget nyújtani.

Miben szeretnél segítséget kérni?

“Kiutazásban + jegyszerzésben” – Ebben az esetben az a legegyszerűbb, ha belépsz a fanklubunkba, ami rendszeresen szervez utakat jeggyel együtt, és ha szerencsés vagy, akkor szurkolótársakkal vehetsz részt egy müncheni túrán. Neked nem kell szervezni semmit.

“Csak jegyszerzésben kérek segítséget” – Ebben az esetben a lentebb olvasható részletes útmutató lesz segítségedre.

JEGYVÁSÁRLÁS 

Szeretném meglepni a magamat, férjemet/lányomat/anyósomat egy Bayern-jeggyel, mit tegyek?
Jegyhez jutni hivatalosan a Bayern honlapján lehet: https://fcbayern.com/de/tickets. Itt három csatornát láthattok: Online-Ticketing, Ticket-Anfragen és Ticket-Zweitmarkt. Az első kettőre, ha nem vagytok Bayern tagok, kisebb csapatok elleni német kupameccseken kívül jelenleg semmi esély. A harmadik oszlopban található az ún. Ticket-Zweitmarkt, ami nem más, mint a Bayern hivatalos jegybörzéje. Ez az egyetlen felület, ahol Bayern jegyeket HIVATALOSAN el lehet adni, illetve másodkézből megvenni.

Hogyan működik a Zweitmarkt?

Tegyük fel, hogy Jürgen, aki bérletes, megbetegedett és nem tud kimenni a Darmstadt elleni bajnokira. A honlapon felajánlja, hogy valaki felhasználhatja a helyét. Ekkor a helye megjelenik a Zweitmarkton, és le lehet rá csapni. Persze itt is a tagokat részesítik előnyben. De ha egy meccs mellett egy zöld pötty van és az, hogy „online buchbar”, nyert ügyed van. Ez azt jelenti, a meccsre annyian tettek fel jegyeket, hogy a klub elérhetővé tette őket mindenki számára. Ha viszont egy meccs mellett a Bayern címer van, akkor vagy csak tagoknak van (+zöld pipa), vagy egyáltalán nincs.

 

A meccsre van jegy mindenkinek.

 

 

A meccsre csak tagoknak van jegy.

 

 

A meccsre nincs jegy.

 

 

 

A Zweitmarkt rátesz még a szokásos kezelési költségen felül 15%-ot a jegyárra.

Hogyan tudom a jegyeket kifizetni?
Külföldről csak a nemzetközileg elfogadott, lehetőleg dombornyomott hitelkártyát fogadja el a rendszer. Mindenféleképpen győződjetek meg arról, hogy legyen a kártyán megfelelő fedezet.

Mi az a “Warteliste”?
Van, hogy az előjegyzett (Anfrage menüpont, ld. fent) jegyek sorsolásakor nem kapsz azonnali nemleges választ (“Absage”), hanem betesznek egy kalapba, ahonnan akkor sorsolnak ki, ha valaki lemondja a már megrendelt jegyét, vagy valami más miatt a jegy(ek) nem kerül(nek) eladásra. Ez sokaknak azonban nem túl előnyös, hiszen akár a meccs előtt 10-12 nappal is kisorsolhatnak, akkor pedig már sokkal nehezebb a szállás és az utazás intézése.

Hogy jutnak el hozzám a jegyek?
Az Online-Ticketing és a Ticket-Anfragen kétféle módozatot ajánl fel: a jegyek kiküldését, valamint otthon nyomtatható jegyet. (Print@home). Aki Magyarországra küldeti a jegyeket, az plusz 10 euró postaköltséggel számoljon. A Zweitmarkton a jegyeket csak otthon nyomtatással (Print@Home) lehet rendelni.

Melyik meccsekre a legnagyobb az esély?
Egy meccs látogatását több faktor is befolyásolja: jellemzően az ellenfél attraktivitása, a meccs időpontja, annak fontossága és az időjárás. Ezek alapján a legnagyobb népszerűségnek mondjuk egy Dortmund elleni bajnoki, ragyogó időben, az Oktoberfest alatt, szombat délután örvend, míg egy hétközi forduló a Mainz ellen egy fagyos februári szerda este nem vonz túl sok embert. Egy Real Madrid elleni BL elődöntőre szerzett jegyhez azonban, hiába van hétköznap, érthető okokból szintén ne sok reményt fűzzünk.
Mindenkinek tudom ajánlani a Zweitmarktot, ahol kedvetekre böngészhettek a fentiek figyelembe vételével.

Ez nekem magas, meg tag sem akarok lenni. Tudtok-e jegyet szerezni „okosba”`?
Nem.

Akkor feketén hogy vegyek jegyet?
Ezt az opciót alapvetően nem ajánljuk, de ha valaki mégis annyira vágyik egy meccsre, hogy mélyebben a zsebébe nyúl, talán a Viagogo az összes között a legfairebb. Náluk ugyanis van egy ún. jegygarancia, tehát ha az ott vásárolt jeggyel nem jutsz be, állítólag visszatérítik az árát. De ezeket a csatornákat mindenki saját felelősségre (de inkább ne) használja!

Hogyan juthatsz ki egy Bayern meccsre?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top