Bajnokok Ligája

Guardiola: Nagyon intelligensen akarunk támadni

A Bayern mestere a Juventus elleni nyolcaddöntő előtt állt az újságírók rendelkezésére.

peep

A nyolcaddöntőről: Mindegy melyik csapat ellen, de ez mindig nehéz feladat. De természetesen a Juventus egy nagyszerű klub. Amit az elmúlt négy évben teljesítettek, az erős.

A védelemről: Igen, vannak problémáink, ezért megoldást kell találnunk. Jelenleg szinte nincs is belsővédőnk. Serdar Tasci itt van, de csak most érkezett. Nincs védőnk, ez a valóság, gólokat akarunk szerezni. Ez a nyolcaddöntő első mérkőzése, nem egyszerű. A Juventusnak igazán jó védelme van, de lesz még egy meccs Münchenben is. Meglátják, mit fogunk tenni. Biztosak vagyunk, hogy valami újat fogunk kipróbálni.

Benatiáról: Minden játékos aki itt van, az képes a játékra.

Costáról: Nagyon boldogok vagyunk a teljesítménye miatt. Az eddigi mérkőzéseken döntő tényező volt számunkra. Lewandowski és Thomas sok gólt szereztek, de Arjen Robben és Coman is. Remélem, tovább fog tanulni, mert a potenciálja végtelen. Megvannak a képességei, hogy egy nagyszerű játékos legyen. Gyors a labdával, jól lő és a védelemnek is besegít. A brazil szélsőknek jó tulajdonságaik vannak.

Vidalról: Különböző pozíciókban tud játszani, a védelem közepén is. Részemről ő a középpályán játszik, de a védelemben is egy lehetőséget jelent számunkra.

A Juventusról: Nagyon sok veszélyes játékosuk van, minden pozícióban jól vannak felállítva. Tipikus olasz motivácóval rendelkeznek, védekezni is tudnak. Az elmúlt idényben BL döntősök voltak, idén is nagyon nehéz csoportban voltak. Nagy örömet jelent egy ilyen csapat ellen fellépni.

Robbenről: Az elmúlt meccsen középen játszott, mert szükségünk volt az egy az egy elleni képességeire. Nagyon jól teljesített Franckkal és Douglassal együtt. Örülök a kvalitásainak. Jelenleg négy minőségi szélsőnk van. Tavaly nem voltak meg ezek a különleges játékosaunk. Kétségtelen, hogy idén még nem lőtt gólt, de ez az egyik legjobb Arjen Robben, akit valaha láttam.
Mandzukicról: Ha játszik, azt várom, hogy nyomás alá helyezzen minket. De ha abban a helyzetben leszünk, hogy a nyomást átvészeljük, fájdalmat okozhatunk nekik.

A végső címről: Az örömöm nem attól függ, hogy megnyerem-e a Bajnokok Ligáját vagy sem. Az én örömöm a családom. Az életben vannak más dolgok is. Nem csak a győzelem az örömöm alapja. De természetesen megakarom nyerni ezt a címet, megpróbálok minden sorozatot megnyerni.

A búcsújáról: Természetesen visszatérek Münchenbe, csak egy új tapasztalatot szeretnék. Kétszer elértük az elődöntőt, de néha az ember elfelejti, mennyi nagyszerű csapat van Európában. Mindegyiknek ugyanaz a célja.

A meccsről: Egy gólt szerezni a Juventus ellen – a játékosaink kvalitásai mellett – számunkra nem probléma. Nagyon intelligensen akarunk támadni és megakarjuk akadályozni a rögzített szituációkat. Ezekben talán Európa legjobb csapata a Juve, sok jól fejelő játékossal rendelkeznek. Minden játékosuk igazán nagy, magas. A mi belsővédőnk pedig Kimmich.

A keretről: A Barcelona ellen csak egy játékosunk volt, aki egy az egyben jó volt. Idén sok ilyen játékosunk van, aki egészen jó ebben. Minden előreláthatatlan. Talán a védelemben nem vagyunk olyan jók, mint tavaly, de a támadósorunk jobb.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top