Interjúk és nyilatkozatok

Ancelotti: A Bayern az Bayern

A Bayern elkövetkezendő mestere a goal.com-nak tett nyilatkozatában több nemzetközi téma mellett a Juve elleni rangadót is érintette.

A Bayern München és a Juventus találkozásáról: Ez egy igazán kiegyensúlyozott párharc. Természetesen a Juventus jelenleg nagyon jó formában van, 15 bajnokit sorozatban nyertek meg és a tabellán is egészen elől állnak. De a Bayern az Bayern. A Bayern csapatában sok a kvalitás és a Bajnokok Ligájára összpontosítanak. A párharc csak Münchenben, a visszavágón fog eldőlni.

A Real Madridnál töltött időszakáról: Fantasztikus volt két évig a Real Madrid edzőjének lenni. Szerencsém volt, hogy részese lehettem annak a csapatnak, amelyik megnyerte a „La Decima”-t. Akkoriban ez egy nagyon különös motiváció volt, mert Madridban minden a Bajnokok Ligájára koncentrálódott, ugyanis a játékosok korábban háromszor az elődöntőben estek ki.

A „Barca árnyékában” lévő Real Madridról: Lehetséges, hogy a Barcelona jelenleg jobb a Real Madridnál, de az ember nem tudhatja, mi történik márciusban vagy áprilisban. Ha valaki megakarja nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor már áprilisban a negyeddöntőkben és a májusi elődöntőben és a döntőben is jó formában kell lennie.





A kétemberes Barca büntetőről: Láttam a tizenegyest, igazán meglepődtem rajta. A labdarúgásban vannak szabályok és ha az ember betartja ezeket, akkor azt csinál amit akar. De ez függ minden egyes ország kultúrájától is: Ha valaki ezt Spanyolországban csinálja meg, az rendben van. Ha Olaszországban, akkor talán problémák adódhatnak.

Az előnyben részesített játékstílusáról: Szeretem a futballt. Egy jó csapat számomra egy olyan csapat, amely jól támad és jól védekezik. Meglehet, hogy legtöbb ember a támadófutballt szereti, de számomra is nagyon érdekes egy olyan csapatot megnézni, amely védekezőleg erős. A labdarúgásban az egyensúly a kulcs. Az offenzív szemlélet a kreativitásról szól. Az embernek a játékosai képességeire kell hagyatkoznia. A védelem csak a feláldozásról, a koncentrációról és a kemény munkáról szól.

A PSG-Chelsea párharcról: Papíron ma a PSG-nek vannak a jobb esélyei, de a Chelsea Hiddink alatt még egy meccset sem veszített el és javultak is. Izgalmas meccs lesz. Amiben a PSG-nek talán előnye van, hogy a klub ezúttal feltétlenül jobban akar teljesíteni, mint az elmúlt szezonban.

A Manchester City-projektről: A Manchester City mögött egy olyan befektetőcsoport áll, amely sok pénzt fektet a klubba. Az elkövetkezendő szezonban a City az új edző érkezésével és a lehetséges erősítésekkel egy még komolyabb esélyese lesz a Bajnokok Ligájának.

Carlo Ancelotti tiszteletét tette a mai Arsenal – Leicester (2-1) derbin. Vajon kinek a játékát figyelhette?

Közzétette: bayernszektor.hu – 2016. február 14.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top