Német Kupa

Pep: Lewa az egyik legprofibb, akivel valaha találkoztam

Guardiola a Bochum elleni DFB-kupa negyeddöntő előtti nap tartott sajtótájékoztatót.

0e80673b426f2a63a459cb534476bb0b

A kupáról: A kupa az csak egy meccs, ezért alapjában véve finálé egy olyan csapat ellen amely a téli szünetben a Gladbachot és a Leverkusent is legyőzte. Nekik van az egyik legerősebb csapatuk a másodosztályban. Amit tennünk kell, az a gólhelyzetek kialakítása, akkor előbb utóbb a gólok is megszületnek.

A Bochumról: Az előző téli szünetben tesztmeccset játszottunk ellenük. Jól építkeznek, de nagyon megbízom a csapatomban. A Bochum nem fog várni, előre játszanak majd. Gyors játékosaik vannak a szélen és sok kvalitásuk középen. Az edzőjük nagy intenzitással hagyja őket játszani, ez nagyon érdekes.

A meccsről: Megtörténhet, hogy egy kemény, intenzív meccs lesz. De ha fejben gyorsak leszünk, akkor nem lesz sérülés.

A bochumi stadion rossz talajáról: Nem aggódunk a pálya miatt, alkalmazkodnunk kell. Aki kifogást keres, az nem a címért játszik! Nem szabad kifogásokat keresnünk. Nehéz lesz mindkét csapat számára.




A személyi helyzetről: Rafinha biztosan velünk tart, valószínűleg Arturo Vidal is. Götze és Ribéry esetében még beszélnem kell az orvosokkal, lehet, hogy nekik még korai. Tasci fejben fitt, de csak az edzés után döntöm el, hogy játszhat-e, a problémája a kondíció.

Kimmich továbbra is a védelem centrumában? Jelenleg azt mondom igen, nincs más megoldásom. A játékfelépítése, az átlátása, a kondícija nagyon jó. Mindig fókuszált, pozitív, koncentrált. Ha újra négy védővel játszunk, lehetséges, hogy visszatér a régi pozíciójába. Talán még tovább játszik majd a védelem közepén. Leverkusenben nagyon magas szinten focizott.

A Leverkusen elleni meccsről: Az utolsó passz nem sikerült, de a benyomásom nagyon jó volt. Minden meccs új, a holnapi egy finálé.

Lewandowskiról: Robert Lewandowski az egyik legprofibb játékos, akivel valaha találkoztam. A nap 24 órájában a futballnak él. Soha nem sérült, mert a foglalkozására koncentrál.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top