Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Ott játszom, ahová az edző tesz

A Bayern 21 éves tehetsége a DFB.de-nek nyilatkozott, a Bayernnel kapcsolatos kinyilatkoztatásai a cikkben.

Herr Kimmich, a Bayern Bochumban, a rekordkupagyőztes a másodosztályú ellen. Sima ügy nemde?
Természetesen mi vagyunk az világos favoritok a negyeddöntőben és fel is vállaljuk ezt. Bochumban meggyőzően akarunk játszani és az elődöntőbe való bejutást tökéletessé akarjuk tenni. Mindazonáltal soha nem lehet alábecsülni egy ellenfelet, a Bochum  a saját stadionjában főleg megakarja majd nehezíteni a dolgunkat. Ezt nem szabad engednünk.

A jelenlegi kupaszezonban már kétszer pályára léphetett, az első fordulóban a Nöttingen, a nyolcaddöntőben a Darmstadt ellen. Az ellenfelek ott is csak kívülállók voltak.
Igen, de mint mondtam: Az alsóbb osztályú ellenfelek ellen gyakran különösen nehéz. Nagyon koncentráltan kell pályára lépnünk és kétséget sem kell hagynunk afelől, hogy a következő fordulóba akarunk kerülni.
Az első Bayernben eltöltött szezonjában eddig 19-szer léphetett pályára, a kupa mellett 12-szer a Bundesligában és 5 alkalommal a Bajnokok Ligájában. Elégedett ezzel a mérleggel?
Természetesen lehetőleg a csapat minden mérkőzésén játszani akarok, ideális esetben már a kezdőben segíteni. Hogy az eddigi 6 Bajnokok Ligája mérkőzésből 5-ször szerepelhettem, az nagyon jó a fejlődésem szempontjából. Nemzetközi szinten a legjobbakkal kell megmérkőzni, ez fontos. A célom, hogy a szezon hátralévő részében továbbra is jó ajánlást tegyek az edzéseken és az edzőt nehéz döntések elé állítsam.

Jerome Boatenggel, Javi Martinezzel és Mehdi Benatiával három belsővédő dőlt ki részben hosszútávon, ön pedig legutóbb a Bundesligában a Hoffenheim és a Leverkusen ellen kapott a védelem centrumában lehetőséget. Hogyan szokta meg ezt a szerepet?
A szerepkör talán szokatlan volt, de nem újdonság, hogy az edzőnk mindig több rendszerrel játszatja a csapatot. És én ott játszom, ahová az edző tesz. A lényeg, hogy játszom.

Az U21-ben Horst Hrubesch edző irányítása alatt kizárólag a védekező középpályán játszik.
Igen, az U21-ben van egy állandó pozícióm, a „hatos”. A támadósor és a védelem között nagyon jól érzem magam és itt tudom az erősségeimet a csapat számára a legjobban kijátszani.

https://www.youtube.com/watch?v=xVOGzxTRF1Q

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top