Egyéb

Paul Clement lesz Ancelotti segédedzője?

Hermann Gerland is marad pozíciójában.

December 20.-a óta köztudott, hogy Carlo Ancelotti váltja majd a Manchester Cityhez távozó Pep Guardiolát a Bayern vezetőedzői székében. A klub már ekkor közölte, hogy Hermann Gerland is tagja lesz az edzői stábnak, hivatalos infó arról viszont egyelőre még nem jelent meg, hogy az olasz szakvezető kivel szeretne még müncheni időszaka alatt együtt dolgozni.

Az angol Mirror szerint viszont szinte biztos, hogy a Paul Clement veszi át Domenec Torrent, Guardiola jelenlegi segédedzőjének jelenlegi pozícióját. A 43 éves angol tréner már a Chelseaben, a PSG-ben és a Real Madridban is Ancelotti jobb keze volt, az olasz munkanélkülisége miatt viszont 2015 nyarától egyedül állt munkába, a másodosztályú Derby County nevezte ki őt a csapat menedzserének – nyolc hónap elteltével ma, azaz február 8-án hétfőn, 7 meccses nyeretlenségi széria után azonnali hatállyal menesztették is a Championship 5. helyén álló klub éléről. Külön érdekesség, hogy december végén a tabella élén is állt csapatával a mester, jelenleg is csak 5 pont lemaradásuk van az élen álló Hull Citytől.




Ancelotti és Clement a 6 év közös munka során összesen 8 címet söpörtek be, köztük a Bajnokok Ligája serleget is elhódították. Carlo 2013-ban, a Real Madridhoz való kinevezése után így nyilatkozott róla: „Paul egy alapvető alkotóeleme az edzői stábomnak.” Mindezek alapján valószínű, hogy Gerland mellett ő lesz a Bayern másik segédedzője.

További német sajtóhírek, a Sport1 szerint az is biztos, hogy Ancelotti magával hozza a fiát, Davide-t, valamint Giovanni Maurit és az ő fiát, Francescot. Ők mindannyian a klub fittneszrészlegén vállalhatnak feladatot.

Davide Ancelotti (balra), Francesco Mauri (középen), Giovanni Mauri (jobbról a második).

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top