Bundesliga

Pep: Olyan vagyok, mint egy asszony

Guardiola a Leverkusen meccs előtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Leverkusenről: A Leverkusen nagyon intenzíven játszik, ez jó nekünk. Ez Németország egyik legjobb csapata. Nehéz feladat lesz, de ez egy jó esély számunkra.

Tasciról: Két-három napon belül újra edzhet. A tapasztalatával segíteni fog rajtunk, ő gyors és jó a labdával is.

A védelemről: A hazai meccsen Lahmmal, Alabával és Bernattal játszottunk. Ha a Leverkusen sok magas labdát ível a tizehatoson belülre Kießlingnek, problémáink adódhatnak – de ez az összes védőre vonatkozik, nem csak Kimmichre.

A Leverkusen támadóiról: Hihetetlen szimata van a gólhoz, Kampl is szuper formában van.

Az angliai jövőjéről: Pár hete már elmondtam a véleményemet. Nem látok problémát az FC Bayernnel való közös munkában és abban, hogy a manchesteri jövőmre készülők elő. Olyan vagyok, mint egy asszony, több dolgot tudok egyszerre csinálni. Május vagy június előtt nem fogok beszélni a Manchester Cityről. Ha már ott leszek, akkor többet fogok mondani róla.

A kritikákról: Nincs problémám azzal, ha nap mint nap támadások érnek az újságoktól, mert az utolsó napig mindent megteszek az FC Bayernért. Természetesen szokatlan, ha egy edző szabad akarattal hagyja el az FC Bayernt.

A médiáról: Vannak itt fontos lapok, amelyek eddig nem egyszer tettek fel sporttal kapcsolatos kérdéseket. Megfelelő döntés volt, hogy nem adok exkluzív interjúkat. Az újságíróknak tudniuk kell, miért vannak itt. Szeretek a taktikáról beszélni, például a három vagy négy fős védelemről.

A horribilis átigazolási díjakról: Ha manapság egy játékost megakarsz venni, 35-40 millió normális. Hét vagy nyolc évvel zelőtt senki nem tudta volna ezt elképzelni.

Vidalról: Ő nagyon nagyon erős és nagyon jól edzett. Nagyon megbízom benne. Gyakran beszélek vele – alapesetben minden nap beszélek a játékosaimmal. Ez a szép az én foglalkozásomban.

Robbenről: Szükségünk van a kvalitásaira. Az álmom az, hogy mindig a rendelkezésünkre álljon. Tegnap kapott egyet, de a Leverkusen ellen fitt. Remélem, hogy a mai edzésre készen áll.

Javi Martínezről: Négy-hat héten belül újra bevethető lesz.

Sammer média-szidalmazásáról: Matthias közvetlenül nem engem, hanem a klubot védte meg. Mindig megtudom védeni saját magam.

Badstuberről: Tudom, hogy ő az egyetlen bevethető védőjátékosunk. Sokáig hiányoltam őt. Nagy szívvel rendelkezik és ő egy topjátékos. De olyasvalakinek, mint Badstuber, néha szüksége van a szünetre – főleg az angol hetek előtt. Ezért helyes, hogy a klub megszerezte Tascit.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top