Sérülés

Boateng combizomsérülést szenvedett

Német lapok szerint izom is szakadt, így hetekre dőlt ki a játékos. Hogy a statisztika alapján mennyit kell kihagynia Boának, az a cikkből kiderül.

boa

2016-ban is tovább folytatódik a Bayern sérüléshulláma, ezúttal a védelem alappillére, Jerome Boateng szenvedett az év első mérkőzésén combkárosodást. A világ legértékesebb középhátvédje a klub hivatalos közleménye szerint „izomsérülést szenvedett el a combközelítő izom területén” és emiatt „hosszabb kihagyás” vár rá. Mint ahogy az utóbbi időben megszokhattuk, a klub nem mindig ad (részletes) tájékoztatást a játékosokat ért sérülés mértékéről és a kihagyás várható időtartamáról. Több német lap, például a Bild és a Sky szerint is nem csak megsérült, hanem el is szakadt Jerome combközelítő izma, így hetekre vált harcképtelenné a BL és VB győztes játékos.
Hogy pontosan mennyi időre dőlt ki, azt csak a korábbi statisztikákból lehet megsaccolni. Egy sérülésekkel foglalkozó oldal, a fussballverletzungen.com szerint az ilyesfajta károsodásokból való kigyógyulás eddig átlagosan 22 napig tartott a Bundesliga játékosok körében. Boának egyébként 2012 novemberében is volt egy hasonló esete, akkor 10 napra volt szüksége a felgyógyuláshoz. A Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkőzés első, Torinóban megrendezendő találkozójára február 23-án kerül sor. Ha a kihagyás várható időtartamára lehet alapozni, akkor ha az odavágón nem is, a müncheni visszavágón valószínűleg már pályára léphet a védelem dirigense.

Update: A Sport Bild szerint három hónapig, a Bild szerint legalább négy hétig lesz harcképtelen Boateng.

Update II: A Sport Bild és a Bild ezúttal izomnyaláb szakadásról (Muskelbünderriss) számolt be. Ezen sérülés átlagos kiheverési ideje a Bundesligában 69 nap volt, amely a rehabilitációval együtt ténylegesen eltarthat akár három hónapig is…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top