Átigazolási hírek

Hivatalos: Sinan Kurt a Herthába igazolt

A klubok nem hozták nyilvánosságra a transzfer részleteit.

27828_sinan-kurt-ankunft_16_656x369

2014 nyarán nagy reményekkel, 2,5 millió euró körüli összegért érkezett, mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Mönchengladbach nevelése, Sinan Kurt. A 19 éves játékos eddigi pályafutása során egy tétmeccsen lépett pályára a Bayernben, a tavalyi szezonban a Hertha ellen 44 játékpercet kapott. Érkezésének évében rendre az U19-es csapatban szerepelt és indult is jól az itteni karrierje, idén viszont a magatartásbeli problémái mellett a sportszakmai teljesítménye sem úgy alakult, ahogyan azt sokan várták. Proficsapatban való játékperceit az óriási konkurenciaharc miatt nem kapta meg, ezért a Bayern elengedte a játékost.
Kurt játékjogát épp a Hertha szerezte meg, akik 2019-ig kötöttek szerződést a fiatal játékossal. Dárdai Pali csapata jelenti az idei Bundesliga abszolút meglepetését, így ezzel a lépéssel Kurt és a Hertha is jól járt. A szélsőre rendszeres játéklehetőség vár a jelenlegi harmadik pozícióban álló együttesben, jövőre pedig akár valamelyik kupasorozatban is gyűjtheti az értékes tapasztalatokat. A klubok sem az átigazolás összegének részleteiről, sem annak formalitásáról nem számoltak be, de a Bild szerint Kurt legalább 500 ezerbe, bónuszokkal együtt pedig maximum 2 millió eurójába fáj majd a fővárosiaknak. A német sajtó szerint a Bayernnek nem kell végleg lemondania a játékosról, ugyanis 8-10 millió euró körüli összegért 2018 nyarán visszavásárolhatják a tehetséges szélsőt.

Sinan Kurt: „Nagyon bizalmas beszélgetést folytattam Michael Preetz menedzserrel és Dárdai Pál edzővel. A Hertha BSC-nek jó csapata van és nagyszerű szezont játszik. Feltétlenül újra akartam orientálódni, új kihívást kerestem. Biztos vagyok abban, hogy a Hertha BSC-nél, a nagyszerű szurkolók támogatásával ez megvalósulhat.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top