Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: Miért kellene Pepet követnem?

A Bayern 24 éves középpályása a Sport Bildnek adott interjút.

Thiago Alcantara, Pep Guardiola a szezon végén távozik. A jövőjével kapcsolatosan azt beszélik: Thiago is megy vele? Bosszús emiatt valamelyest, miután 2019-ig meghosszabbította a szerződését?
Ez tényleg egy háttér és alap nélküli hülyeség. Ennek egyáltalán semmi értelme. Miért kellene Pepet követnem? Azért hosszabbítottam itt a Bayernnél, mert boldog vagyok. Nagyon hálás vagyok a klubnak azért, ahogy a sérülésem közben támogattak. Ezért is akartam az idő előtti hosszabbítással egy jelzést adni.

A spekuláció azért merült fel, mert ön olyan, mint Pep pártfogoltja. Felhozta a Barca első csapatába, később a „Thiago vagy senki” szavakkal Münchenbe hozta önt.
Mindazonáltal ez egyszerűen nem stimmel, nem függök Peptől. Ő egy nagyszerű edző, de nem kell ugyanazon az úton járnom, mint amin ő. Peptől függetlenül Münchenben maradok.

Mi változott Barcelonában, amikor Pep távozott? Alex Alves szerint a Barca Guardiola irányítása alatt a végén már könnyen kiszámítható lett.
Pepnek megvan a képessége, hogy kiszámíthatatlanul játszatja a csapatot. Nem csak a saját dolgait viszi végbe, hanem az ellenfeleket is nagyon részletesen elemzi. Természetesen egy idő után van az emberben egyfajta megszokás, de ez nem árthat.

Meglepődött, hogyan tevékenykedik Pep a Bayernnél? Hogy a csapatából nem csinált Barca II-t?
Pepnek játékosként is megvolt a különleges látásmódja. Közel volt a játékhoz, a pályához. Nagyon sokat adott nekünk: Bizalmat, biztonságot. Ez különbözteti meg őt. Látja, hogy külön egyénenként mi a legjobb a csapatai számára.

Amikor ön Münchenbe jött, korábban a világ legjobb csapatában játszott, majd a triplázó Bayernbe érkezett. Mi a különbség a két csapat között?
Számomra teljesen különbözőek, mert egy teljesen más szerepet töltöttem be. Barcelonában még egy kisgyerek voltam, egy játékos a saját utánpótlásból. Itt sokkal inkább a csapat részeként, fontos játékosnak éreztem magam. Ezért is érzem magam itt ennyire jól.

Az FC Barcelona Luis Enrique irányítása alatt úgy játszik, mint az FC Bayern Jupp Heynckes idejében?
A Barca nagyon jól játszik, csakúgy mint a Bayern Jupp alatt. Világos, a Barca sokkal direktebben, egyszerűbben játszik előre. Ez egy olyan dolog, amely hasonlít a triplázó szezonból Heynckes futballjára. Az FC Barcelonának szuper játékosai vannak, akik a gólhoz való közvetlen utat keresik.





A Bayernnek támadóoffenzívája is olyan játékosokból áll, mint Müller, Lewandowski, Robben vagy Costa. A Barca hármasa, Neymar, Messi és Suarez még jobb ennél?
Mindig azt mondom: A mi csapatunk a legjobb. Ezzel a csapattal hihetetlenül sokat érhetünk el, nincs szükségünk arra, hogy bárki elől is elbújjunk.

Vajon a Bajnokok Ligájában végül összejön a Bayern és a Barca nagy párharca?
Ez a szép, de a legszörnyűbb is a futballban: Nem feltétlenül az a csapat győz, amely a legszebb futballt játssza. Ez nagyszerű, de egyben idegesítő is lehet.

A nyolcaddöntőbeli ellenfelük, a Juventus Pirlo, Vidal és Tevez nélkül nem gyengült?
Viszont ott van Bonucci, Buffon, Dybala, Pogba, Mandzukic! Csakúgy mint korábban, most is nagyon veszélyesek. De: Ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a legjobbak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top