Interjúk és nyilatkozatok

Trappatoni: Ancelotti az egyik legjobb taktikus

A Bayern eddigi egyetlen olasz edzője a Bildnek nyilatkozott.

Giovanni Trapattoni az 1994/95-ös szezonban, valamint 1996 nyarától 1998 nyaráig irányította első olasz edzőként a Bayern Münchent, egy bajnoki cím mellett a német kupát is elhódította. 1998 nyarán végül egy legendás beszéddel búcsúzott a klubtól. Ich habe fertig, azaz a „végeztem” kifejezése szállóigévé vált a szurkolók körében.

Mit feltételez a honfitársáról Münchenben?
Először is, szeretnék a régi barátaimnak, Uli Hoeneßnek, Franz Beckenbauernek és Karl-Heinz Rummeniggének gratulálni ehhez a nagyszerű döntéshez. Igazán örülök, hogy Carlo veszi át a Bayern irányítását.

Mi teszi Ancelottit olyan különlegessé?
Ő egy hihetetlenül tapasztalt edző. Kérdezzék csak meg az olyan szupersztárokat, mint Ronaldo. Nem fognak találni olyat, aki egy rossz szót szól Carloról. Ellentétben: Hihetetlen tapasztalata van a játékosokkal való bánásmóddal. Ráadásul ő az egyik legjobb taktikus, akit ismerek. A Bayern örülhet.
Az ön olasz-németével akkoriban sok beszédtémát okozott a Bayernnél. Ancelotti még nem beszéli a nyelvünket. Ez probléma?
Carlo nagyon intelligens. Ebben egyáltalán nem látok problémát. Az olasz mellett spanyolul és franciául is beszél – és a németet is gyorsan meg fogja tanulni.

Miben bíznak a Bayernnél?
A sikerei nem véletlenek. Carlo az AC Milannal kétszer, a Real Madriddal pedig egyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Ancelotti a Bayernnel is címeket fog nyerni, ebben biztos vagyok. Münchennek van a legjobb csapata a Bundesligában és az egyik legerősebb Európában. És még van potenciál felfelé…

Ki a jobb edző, Pep Guardiola vagy Carlo Ancelotti?
Nem szeretem ezt az összehasonlítást. Pep egy szuper edző, aki most egy új kihívást keres. A Bayern egy kényelmes helyzetben van: Kiemelkedő edzőjük van, nyáron pedig megkapják a következő szuper edzőt.

Ancelotti is fog tartani egy dühbeszédet?
(nevet) Kérem ne kezdjék újra ezzel a történettel.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top