Átigazolási hírek

Pep vagy Ancelotti? Ancelotti vagy Pep?

Esetleg más? Találgatás az edzőkérdést illetően.

Nagyon régóta beszédtéma a Bayern vezetőedzői állása. Guardiola megy? Tuchel jön? Klopp jön? Guardiola marad? Ancelotti előszerződést kötött a Bayernnel? Pep megy? Sammer helyettesít? Mégis Ancelotti lesz a klub mestere?

A legfontosabb kérdésre adott választ egyelőre valószínűleg csak a klub vezetősége, Pep Guardiola illetve az ő nagyon szűk környezete ismeri. Egy valami biztos: A jelenlegi edző mindig nagyon tisztelettudóan beszélt a német bajnokságról, a kultúráról, a klubról, a szurkolókról illetve a saját játékosairól is. Ezért írt alá 2013-ban a Bayernhez. A napokban azonban a katalán mester távozása keringte be a világsajtót, amelynek elindítója a spanyol Marca volt. A spanyol lap magabiztosan állítja, hogy Ancelotti három éves szerződés keretein belül helyettesíti a nyáron távozó Guardiolát. A hír megjelenése után szinte az összes sajtóorgánum átvette, átdolgozta az infót és Pep távozásáról, egyben Ancelotti érkezéséről számolt be. Így tett a Kicker is, amely azt írja, hogy Carlo a szűk környezetében valakinek elmondta: „90 százalék, hogy a Bayernnél folytatom.” Ennek és a többi hírnek, pletykának a hitelessége – figyelembe véve a lapok nyári átigazolási időszak alatti sötétben való tapogatózását – egyelőre erősen kérdéses.

Hogy miért tűnik valószínűtlennek Carlo Ancelotti érkezése? Kétségtelen, hogy tiszteli a Bayernt, de a bajnokság színvonaláért, egyhangúságáért már korábban felszólalt. Akkor a további három topbajnokságot, a Premier Leage-t, a Primera Divisiont és a Serie A-t jelölte meg lehetséges célállomásnak a németül egyáltalán nem beszélő olasz sikeredző. Természetesen ez is egy alapvető feltétel az FC Bayern Münchennél, Pep Guardiola jól tudta ezt és már az első sajtótájékoztatóján németül válaszolt az újságírók kérdéseire. Évtizedeket kell visszatekintenünk a Bayern trénertörténelmében, hogy németül nem beszélő edző után kutassunk, lehetséges, hogy a klub történelmében nem is volt még ilyen szakvezető. Még Giovanni Trappattoni is megbírkózott a némettel. Carlonak is sikerülhet, de nem fél év alatt. Szinte elképzelhetetlen, hogy idegen nyelven folytatnák le a Bayern vezetőségének tárgyalásait.

Nem mellesleg, Jose Mourinho szénája is kifelé áll Londonból, sajtóhírek szerint már menesztették is a portugált. Lehetséges, hogy az Ancelottival kapcsolatos pletykák miatt lépett a Chelsea vezetősége, azaz Roman Abramovics?

A kérdés tehát továbbra is adott: Pep vagy Ancelotti? Ancelotti vagy Pep? Esetleg más? Löw nem hagyja ott a válogatottat, Favre valószínűleg nem megoldás. Sammer a hírek szerint nem akar újra edzői pályára térni. A választ napokon belül, valószínűleg vasárnap megtudjuk. Addig olvassátok el azt a 6 szempontot, miért maradhatna Pep Guardiola a Bayernben. A bayernszektor az egyszerű észérvek miatt továbbra is kiáll Pep Guardiola szerződéshosszabbítása mellett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top