Egyéb

Alaba az év labdarúgója Ausztriában

Ötödször választották meg a rekordtartó játékost.

A Bayern 23 éves mindenesét zsinórban ötödszörre választották meg Ausztria legjobb labdarúgójának. Alaba ezzel máris megdöntötte Ivica Vastic rekordját, aki összesen négyszer részesült ebben a nem mindennapi megtiszteltetésben.

„Ez egy óriási megtiszteltetés. Hálás vagyok Istennek ezért a díjért, de az edzőknek is, akik megválasztottak engem.” – mondta a Dinamo Kijev játékosát, Aleksandar Dragovicot, a Stoke-os Marko Arnautovicot és a Werderben játszó Zlatko Junuzovicot megelőző osztrák. A szavazatokat egyébként az APA osztrák hírügynökség munkatársai és az osztrák Bundesliga csapatainak 10 edzője adta le.
Pep Guardiola és Karl-Heinz Rummenigge is gratulált a saját nevelésű őstehetségnek: „David megérdemelte ezt a nagyszerű kitüntetést, nagyon örülök neki. Ő egy kivételes futballista, számomra a megtiszteltetés minden nap dolgozni vele.” – mondta az edző. „Nagyon örülök. David megérdemelte ezt a kitüntetést, ő egy kivételes futballista. Mindene megvan, amire egy világklasszis játékosnak szüksége van: Nagyszerű tehetség, szenvedély, törekvés, a fejlődni akarás és a kora ellenére a hihetetlen tapasztalat. Ausztria számára David egy garancia volt, hogy a nemzeti válogatott hosszú idő után újra kvalifikálta magát egy nagy tornára.” – nyilatkozta a klubfőnök Kalle az fcb.de-nek.

Alaba nemrégiben egy másik kitüntetésben is részesült: az UEFA – Müllerrel együtt – beválogatta őt az idei BL csoportkör legjobb csapatába.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top