Német Kupa

Előzetes: FC Bayern – Darmstadt

A DFB-kupa nyolcaddöntőjében a továbbjutás a tét.

Idei utolsó hazai mérkőzése elé néz a Bayern – a tét a DFB kupa negyeddöntőjébe való bejutás, amelyet a német bajnokság 13. pozíciójában lévő Darmstadt ellen kell kiharcolnia Pep Guardiola együttesének. A bajoroknak számos emberüket nélkülözniük kell, mégis a továbbjutás toronymagas esélyesének számítanak a Herthától a hétvégén 4-0-ás hazai vereséget szenvedő Bundesliga újonc ellen. Legutóbbi 14 hazai meccsük mindegyikét megnyerték és mindig szereztek legalább két gólt a müncheniek.

Ettől függetlenül a Bayernnek nem szabad alábbhagynia, ugyanis egy esetleges kieséssel oda a triplázás lehetősége. Tudja ezt a klub egyik gólgyárosa, Robert Lewandowski is: „A BL csoportkörben veszíthetsz el mérkőzést, de holnap nem, ez egy döntő. Csak egy meccsből áll. A kupában bármi megtörténhet. Az első perctől padlógázzal kell játszanunk.” Erre figyelmeztet Philipp Lahm is:  „Hogy egy feljutó ellen, milyen nehéz lehet, azt hétvégén láthattuk. Ma is ébernek kell lennünk, egy kupameccsen csak ez a 90 perc számít.”

A Ingolstadt elleni 2-0-ra megnyert mérkőzés 16 fős kerete áll most is Pep szolgálataira. „Elegendő játékosunk van. Az elmúlt szezonban négy hónapig játszottunk ilyen helyzetben. Nem panaszkodunk, de ha nagy címekért akarunk játszani, a teljes keretre lesz szükségünk.” – mondta a szerződéshosszabbítással kapcsolatos döntés előtt álló mester a hétfői sajtótájékoztatón.

Dirk Schuster csapata az első kupafordulóban 0-5-re a Erndtebruck csapatát, míg a második körben a Hannover együttesét ejtette ki 2-1-re. A Bayern két idegenbeli 3-1-es sikerrel jutott el a nyolcaddöntőig: A Nöttingent és a tavalyi kiírás győztesét, a Wolfsburgot intéztek el saját stadionjukban.

Érdekes módon a Darmstadt sokkal jobb mérleggel rendelkezik idegenben, mint hazai pályán: 7 meccsből 3-mat megnyertek, 2 döntetlen mellett csak 2-szer kaptak ki. Figyelemre méltó, hogy ikszelni tudtak a Schalke és a Dortmund otthonában, Leverkusenből pedig a mind a három pontot megszerezték.

Mint minden naptári év szerinti utolsó hazai meccs után, ezúttal is lézershow szórakoztatja majd a kilátogató szurkolókat – azonban jól lehet, hosszú évek után először nem lesz teljes teltház az Allianz Arénában, ugyanis a mérkőzés napján még 3000 jegy várt gazdára.

Dirk Schuster: Sok reménnyel és félelem nélkül utazunk Münchenbe, Európa legjobb csapata ellen. Az esélyünk egy számjegyű százalékban mérhető. Ez több, mint Dávid Góliát ellen. Nagy csoda lenne, ha továbbjutnánk. Ez egy óriási akadály, élvezni akarjuk. Tulajdonképpen csak győzhetünk. A világ legnormálisabb dolga, ha a Bayern továbbjut – megpróbáljuk a lehető legdrágábban eladni magunkat.”

Hiányzók: 

Götze még rehabilitációs edzéseket végez, de csakúgy, mint a hétvégén, Alaba, Bernat, Benatia, Ribéry és valószínűleg Robben sem lesz bevethető. Jó esetben mindannyiuk felépül a tavaszi szezon első mérkőzésére. Thiago akár kezdőként is pályára léphet.

Közös múlt:

Összesen: 9 meccs, 7 Bayern győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség

Az idei bajnokság 5. fordulóját leszámítva összesen 8-szor mérkőztek meg egymással a felek, mindannyiszor 1964 és 1982 között. A német kupában ez lesz az első meccs, amelyet ezen két klub részvételével rendeznek. A szeptemberi bajnokin 3-0-ás idegenbeli Bayern győzelem született, Vidal, Coman és Rode voltak a Bayern gólszerzői.

Pep Guardiola sajtótájékoztatója: 

A Juventusról: A Juventus az egyik legjobb csapat Európában. Az elmúlt szezonban a döntőben szerepeltek. Tudnak négy vagy öt védővel is játszani. A Juventus a Párizs mellett valószínűleg a legnehezebb sorsolás. Két hihetetlen meccs lesz. Nagyszerű mentalitásuk van.

Mandzukicról: Nincs problémám Mandzukiccsal. Örülök, hogy viszontláthatom. Az emberek tisztelettel fogják őt fogadni.

A Juve elleni továbbjutás esélyeiről: Nem tudom. Ha az ember 50:50-et akar mondani, akkor annyit mond. Februárban meg tudom mondani, milyen formában vagyunk.

A Darmstadt elleni DFB-kupamérkőzésről: 0-0-ról kezdődik, először meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk az esélyesek. Az ellenfélnek egy nagyszerű karakterből álló csapata van. A Darmstadt elleni holnapi meccs egy döntő. Természteresen a következő kört akarjuk elérni. Ez nem a játékstíluson, hanem a mentalitáson múlik.

A Darmstadt erősségéről: Nagyszerű és gyors játékosaik vannak, mint például Heller.

A sérültekről: Kevés alternatívánk van. De fontos a mentalitásunk. Ha ez nem stimmel, hakkor kiestél.

Karácsonyi kívánság: Egészséget mindenkinek! És sok pezsgőt!

Előzetes kezdőcsapatok:

Neuer – Lahm, Boateng, Javi Martinez, Rafinha – Xabi Alonso – Rode, Thiago – Müller, Lewandowski, Coman

Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Wagner

Játékvezető: Daniel Siebert

Közvetítés: Kedd, 20:30 @ Sport1 élő

A negyeddöntő párosításait szerdán, késő este sorsolják ki az ARD műsorában.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top