Bajnokok Ligája

BL: Juventus – Bayern a nyolcaddöntőben

A tavalyi döntős ellen kell kiharcolni a továbbjutást.


A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek hétfői párosítása során az olasz és a német bajnok, azaz a tavalyi döntős Juventus és az elődöntőig jutó Bayern München került össze egymással. A két klub legutóbb a 2012/2013-mas szezon negyeddöntőjében mérte össze erejét, mindkét meccset – és végül a kiírást is – a Bayern nyerte. Külön érdekesség, hogy ahhoz a párharchoz képest Mandzukic már a Juventus, míg a Ribéryvel kakaskodó Vidal a bajorok továbbjutásáért fog megküzdeni. A Bayernnél legalább még másfél évig kölcsönben szereplő, a Juventus tulajdonában lévő 19 éves Kingsley Coman is bizonyíthatja kiemelkedő képességeit.

A két klub eddig 8-szor találkozott egymással, 4-szer a Bayern, 3-szor a Juventus győzött, 1-szer pedig döntetlent játszottak a csapatok. A már említett 12/13-mas szezon negyeddöntőjében Alaba már 26 másodperc után betalált, a második félidőben Mandzukic passzából Müller biztosította be a győzelmet. A visszavágón maga a horvát volt az egyik gólszerző, a másodikat Pizarro lőtte a hosszabbításban.

A Juventus a Manchester City mögött, a Sevillát és a Borussia Mönchengladbachot megelőzve jutott tovább a kieséses szakaszba, amelynek első mérkőzésére február 28-án Torinóban, a visszavágóra pedig március 16-án Münchenben kerül sor. A Bayern klubtörténelme legjobb csoportkörét produkálva előzte meg az Arsenalt és jutott tovább csoportelsőként kvartettjéből.

Nem ez lesz az egyetlen pikáns párosítás, az Arsenal-Barcelona, a PSG-Chelsea valamint a Roma-Real Madrid is érdekes mérkőzéseknek ígérkezik. A Bayern melletti másik német továbbjutó, a VFL Wolfsburg megoldható feladat előtt áll, a Gent ellen kell kiharcolniuk a legjobb nyolcba kerülést.

Reakciók:

Pep Guardiola: A Juventus az egyik legjobb csapat Európában. Az elmúlt szezonban a döntőben szerepeltek. Tudnak négy vagy öt védővel is játszani. A Juventus a Párizs mellett valószínűleg a legnehezebb sorsolás. Két hihetetlen meccs lesz. Nagyszerű mentalitásuk van. (…) Nincs problémám Mandzukiccsal. Örülök, hogy viszontláthatom. Az emberek tisztelettel fogják őt fogadni. (…) Nem tudom mennyi az esélyünk a továbbjutásra. Februárban megtudom mondani, milyen formában vagyunk.

Karl-Heinz Rummenigge: Ez egy nehéz, de egy nagyon vonzó sorsolás. Ez többek között egy viszontlátás lesz az egykori csatárunkkal, Mario Mandzukiccsal. Két nagyon jó meccsre van szükségünk negyeddöntő eléréséhez.

Matthias Sammer: Ez egy nagyon vonzó ellenfél, akit mindannyian nagyon jól ismerünk. Legutóbb a 2012/13-mas BL szezonban ejtettük ki őket. A Juventus a kezdeti nehézségek után újra nagyon jó állapotban van. Ha Európa legjobb nyolc csapata közé akarunk jutni, a Juventus ellen kétszer kell csúcsformában játszanunk.

Philipp Lahm: Ez két topcsapat szép párharca, egy európai klasszikus. A Juventus a tavalyi szezonban a döntőben szerepelt, tehát ez egy nagy kihívás, de be akarunk jutni a negyeddöntőbe és mindent meg is akarunk tenni ezért.

Thomas Müller: A torinóiaknak nagyon okos csapatuk van és Mario Mandzukic személyében természetesen egy top góllövőjük, akit a müncheni időszakából már ismerünk. A Juventusszal jó emlékeink vannak a Bajnokok Ligájában. Mindenekelőtt a torinói stadionnak örülök, élmény lesz ott játszani.

Jerome Boateng: Egy erős ellenfél, fizikailag és taktikailag kiemelkedőek. Ennek ellenére mi vagyunk a favoritok, de két jó meccset kell szállítanunk a továbbjutás érdekében.

Kingsley Coman: Nagyon örültem. Nagyon érdekes meccs lesz! Az ilyen nagyszerű meccsekért vagyok itt. A nyolcaddöntőben már nincs könnyű ellenfél. Aki a döntőbe akar jutni, annak nagy csapatokat kell megvernie.

Arturo Vidal: Nagyon boldog vagyok, szép meccs lesz. Még mindig sok barátom van Torinóban.

Pavel Nedved: Ez egy nagyon nehéz meccs lesz számunkra, a Bayernnek lenyűgöző csapata van. De gondolok az esélyünkre, mert a Bayern sem verhetetlen és az elmúlt években jelentősen fejlődtünk az európai színtéren is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top