Interjúk és nyilatkozatok

Costa: Pep Guardiola a világ legjobb edzője

A Bayern brazilja a Sport1-nek több témában is nyilatkozott.

A Bayernnél való erős kezdéséről: Az FC Bayernnél kitűnően elfogadtak. A szurkolók, a játékosok, az edző, az egész csapat. Rövid idő után láttam, hogy rendelkezem a FC Bayernhez szükséges potenciállal. Mindez együtt, mindezt érezni – ezért tudok az FC Bayernnél úgy játszani, ahogy jelenleg.

Pep Guardioláról: Minden nap, amelyet Pep Guardiolával eltölthetek, egy tanulólecke számomra. Ha az oldalán vagyok, megpróbálok naponta valami újat eltanulni. Pep Guardiola a világ legjobb edzője. A kommunikáció szuper vele, az első perctől kezdve sem volt egyáltalán probléma. Tényleg szuper, hogy vele dolgozhatok együtt.





A müncheni életről: Az időjárással egy másodpercig sem volt problémám. Ukrajnában sokkal hidegebb volt. Nagyon nagyon jól érzem magam Németországban, Münchenben. Brazíliában az emberek kicsit másabbak mint itt, elsősorban mentalitásban, élethez való hozzáállásban. De a melegséget, az életkedvet – amellyel minden brazil rendelkezik – itt is érzem. Münchenben fantasztikusak az emberek. Főleg az Októberfest volt rám hihetetlen benyomással, ez egy új tapasztalat volt számomra.

A Shakthar és a Bayern közötti különbségről: Ukrajnában nagyon jól éreztem magam, de a sportszakmai célok vagy kilátások tekintetében, összehasonlítva az FC Bayernnel, világosan el kell mondani: A Bayernnél eltöltött 5 hónapom alatt többet tanultam, mint 5 év alatt Donyeckben. Ez szürreális. Ez hihetetlen.

A csapatban uralkodó hangulatról: Az FC Bayernnél nincs meg az a vetélkedés, hogy ki van a pályán. Ez valahogy nem fontos, ilyen csapatharmóniát még sehol nem éreztem, mint amit itt. Mindegy, hogy Thomas, Franck vagy én játszom: Itt egyedül és elsősorban az egyesület sikere a cél a világ legnagyobbb klubja, az FC Bayern München számára. Az FCB szuperül van összeállítva.

Thomas Müllerről: Thomas Müller egy matador. Lehet ilyet mondani? (nevet). Állandóak gólokat szerez, mindig gólpasszokat ad. Ő egy szabad szellem, egy egészen kreatív játékos. Egy szuper srác.

A karrierje kezdetéről: Tulajdonképpen soha nem volt álmom profi futballistának lenni. Kilenc évesen kezdtem focizni. Ez sokkal inkább édesapám legnagyobb szenvedélye volt, aki sajnos nem lehetett profi. Ez bátorított és hajtott engem. Ezért vettem a fejembe, hogy mégis profi focista akarok lenni. Beteljesedés volt a saját magam és édesapám számára is, amikor ez sikerült. És most mindketten nagyon boldogok vagyunk a fejlődés miatt.

A válogatottban való debütálásról: Egyszerűen hihetetlen volt számomra, amikor értesültem a beválogatásról. Ez őrület volt. Brazíliában minden gyermek arról álmodik, hogy egyszer a Selecaoban játszhasson. Egy álom teljesült be.

https://www.youtube.com/watch?v=rzvE6x7UGg0

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top