Egyéb

Franck Ribéry ismét csapatedzésen!

A francia 264 nap után tudott újra játékostársaival együtt focizni.

Franck Ribéry pályára való visszatérésének utolsó fázisához érkeztünk. A Bayern szinte 9 hónapot kihagyó 32 éves klasszisa a hosszantartó sérülését követő futó-, és labdás edzések után szerdán ismét csapattársaival készülhetett. A nyomasztó időszak a március 11-én lejátszott Shakthar elleni kiütéses győzelemmel kezdődött, a klub akkor csak pár nap kihagyást jósolt a franciának. A túl korai visszatésérnek köszönhetően Ribéry állapota súlyosbodott, sokáig a csapatorvosok sem ismerték a szélső rejtélyes sérülésének pontos okát – ezen vádak miatt a csaknem 40 évig a klub szolgálatában lévő Müller-Wohlfahrt doki és stábja is benyújtotta azonnali lemondását.

Ribérynek végül a bokájában keletkezett csonthártyagyulladás miatt kellett heteket, hónapokat kihagynia. A Bayern több módszerrel, többek között a NASA által kifejlesztett futópad segítségével próbálta Ribéryt lassan, de biztosan teljesen fitté varázsolni. Franck végül október 8-án abszolválhatott először futóedzést, azóta fokozatos terheléssel tért ma vissza a csapattal végzett gyakorlatokhoz. „Ez egy szuper, nagyon érzelmes nap volt a számomra. Ez volt az első gyakorlatom a hosszú sérülésem után, egy nagyon nehéz helyzet volt számomra. De ilyen a futball, ilyen az élet. Fontos, hogy mindig emelt fejjel és keményen dolgozz. Most visszatértem a csapathoz, ez egy jó érzés.” – mondta az fcb.tv-nek.

Ribéryt a felesége, a Bayernnél focizó tehetséges testvére, valamint unokatestvére is elkísérte a Säbenerre. Bemelegítés után a gyorspasszos cicázásba, a sprintelésbe és a kapuralövésekbe is beszállt, de az edzőmeccset óvatosság miatt egyelőre még kihagyta. King Ribéry tétmérkőzésre való visszatérése még erre a naptári évre tehető, ennek legfőképp lélektani céljai lehetnek.

Ribéryvel kapcsolatos korábbi tartalmak itt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top