Interjúk és nyilatkozatok

Coman: A csapattársaim bíznak bennem

A Bayern 19 éves szupertehetségével a Bundesliga.de készített interjút.

Coman az idei 13 tétmeccsén 4 gólt és 7 gólpasszt (ebből 5-öt a BL-ben) jegyez.

Monsieur Coman, három hónapja áll szerződésben az FC Bayernnel. Nagyon gyakran játszik és az Olympiakos elleni BL meccsen és a Hertha elleni bajnokin és betalált. Egyértelműen megérkezett ön a csapatba?
Amióta Münchenben játszom, kiválóan mennek a dolgok. Szerencsém, hogy az edző megjutalmaz a bizalmával, ezt megpróbálom a lehető legjobban igazolni. Gólokat szerzek, párat előkészítettem és rendszeresen is játszom. Nagyon boldog vagyok. Aligha mehetne jobban.

Érzi, hogy a csapattársaival való összjáték egyre jobban funkcionál?
Abszolút. Minél több meccset játszom, annál nagyobb az önbizalmam. A legjobban így tudom kihasználni a potenciálomat. Nincs bennem kudarctól való félelem, nem félek, hogy meccs közben valami nem sikerül azzal a következménnyel, hogy ezután lecserélnek. Ez nem így van. Az edző megadja a bizalmát, de észrevettem azt is, hogy a csapattársaim is bíznak bennem és megpróbálnak egyre többször megtalálni a pályán. Kutya jól érzem magam.

Melyik pozícióban érzi magát a legjobban?
A szélen tudok a legjobban érvényesülni. De a Hertha elleni találatommal megmutattam, hogy a büntetőterületen is vannak kvalitásaim és a befejezéseim is egyre jobbak lesznek. A fontos az, hogy különböző pozíciókban tudok játszani, amellyel az edzőnek több lehetősége van, a csapat pedig még kiszámíthatatlanabb lehet.

Még csak 19 éves, de játszott már hasonlóan erős csapatban?
A Juventusnak az elmúlt szezonban egy kiemelkedő csapata volt, majdnem tripláztak. De azt hiszem, hogy ez az FC Bayern egy fantasztikus szinten játszik. Minden meccset hihetetlenül élvezek. Ha a szezon végéig tartani tudjuk ezt a ritmust, meggyőződésem, hogy nagy dolgokat érünk el.

Még három játéknap van a téli szünetig. Milyen célokat tűzött ki?
Rögtön szombaton egy nehéz meccs vár ránk a Borussia Mönchengladbach otthonában, ezt a csapatot jelenleg nehéz megverni. De minden meccset a javunkra akarunk eldönteni és megpróbálunk új rekordokat megdönteni. Tehát három további győzelemmel kell a téli szünetre vonulnunk, az optimális lenne. A DFB-kupát is átakarjuk telelni.

Mióta az FC Bayernnél játszik, egyszer sem tudott együtt szerepelni Franck Ribéryvel. Örül eljövendő visszatérésének?
Persze. Minél több lehetőségünk van, annál jobb ez a csapat számára. Franck jó úton halad, a napokban újra beszállhat a csapatedzésekbe. Kétségtelenül ugyanabban a pozícióban játszunk, de nem konkurensnek, hanem egy példának látom őt. Tőle nagyon sokat tanuhatok, mert ő egy nagyon tapasztalt játékos.

https://www.youtube.com/watch?v=P20jwMpjkb8

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top