Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Nincs olyan ember a világon, akit nem kell pótolni valamikor

A Bayern elöljárója a Goodyearrel való megállapodás sajtótájékoztatóján beszélt.

A korai sikerekről: Azt hiszem, hogy a csapatnak egy olyan kvalitása van, amely lehetséges, hogy a múltban hiányzott, nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Fantasztikusnak találom, hogyan kezelik a sikert. Volt három évünk, amikor hihetetlenül sok címet nyertünk. A csapat 3-1-re győzött Gelsenkirchenben, majd 4-0-ra a Pireusz ellen, ennek ellenére az embert az a benyomás éri, hogy nincs jelen sem az eufória, sem a kérkedés, sem az arrogancia. Azt gondolom, ez az egész klub arculatának jól áll, ez is egy tény, miért teljesít a csapat hétről hétre ilyen minőségben.

A kerettervezésről: Alapvetően törekszünk arra, hogy a csapat minőségét tartsuk. Biztosan levezetjük majd a jelöltekkel való tárgyalásokat, akiket név szerint nem akarok megnevezni. Ehhez szükség van egy kis időre. A szerződési tárgyalások sajnos nem gyakran mennek végbe két nap alatt. De meggyőződésem, hogy senki nem fogja elhagyni a Bayernt azok közül, akiket feltétlenül megakarunk tartani.

Pep Guardiolával való tárgyalásokról: Azt hiszem Pep Guardiola egyáltalán nem késlelteti a dolgokat. A média ezt valamelyest tévesen kezeli. Megbeszéltem vele, hogy csak az őszi szünet után beszélünk erről. Ez nincs annyira messze. Az egész klub nagyon nyugodtan áll a témához, az edző és mi is komolyan kezeljük azt. De lehet hogy jó, hogy mindannyiunkban van egy kis izgalom. Ebben nem látok problémát. Levezetjük a tárgyalásokat, amelyekre december 19.-e után kerül sor.

A nyilvános beszédekről: 1977-ben Franz Beckenbauer távozott, akkor úgy tűnt, a világ összedől. De minden ment tovább. Nincs olyan ember a világon, akit nem kell pótolni valamikor. Játékosok jönnek, játékosok mennek. Ugyanez érvényes az edzőkre is. Teljesen nyugodt vagyok, az egész klub az. Nyár óta folytatjuk a megbeszélést, azóta nem jött nyugtalanság a klubra. Teljesen ellentétesen: A benyomásom az, hogy mindenki még jobban igyekszik, még koncentráltabb a siker érdekében.

Az elvárásokról: Tiltakozom afelől, hogy a Bayern Münchennél azt mondjuk, minden évben tripláznunk kell. Ez 115 éven belül egyszer sikerült, a legmagasabb ráfordítással és a megfelelő szerencsével.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top