Bajnokok Ligája

Pep: Jó támadójátékot és sok helyzetet akarok látni tőlünk

Guardiola a BL csoportkör ötödik fordulója és az Olympiakos elleni meccs előtt állt a sajtó rendelkezésére.

A meccsről: Tudjuk, hogy a Pireusznak egy jó csapata van. A győzelmünk után mindenki azt mondta, lehetett volna könnyebb is. De ez nem stimmel. Az elmúlt két évben folyamatosan jól játszottak. Tavaly a nyolcaddöntőig jutottak. Megvannak a kvalitásaik, ezért nagyon boldog voltam a pireuszi győzelem miatt. Ez egy nagyon fontos csapat Görögországban. Jó játékosaik vannak. Számunkra ez egy döntő. Azért harcolunk, hogy csoporgyőztesek legyünk.

Alabáról: Nem tudom, kérdéses a játéka. Ma nem fog edzeni. A Schalke elleni jelenetért kár. A sérülése nem annyira csúnya, de csak pár napja történt. Ő erős. Juan Bernat sem fitt, ezért problémáink adódnak ebben a pozícióban. Holnap meglátjuk hogysmint vele, mert a  meccs számunkra egy döntő.

Badstuberről: Holger kerettag. Az elmúlt két-három hétben probléma és fájdalom nélkül edzett. Holnap korán hozom meg a döntést.

A rotációról: Ha csak 13 játékosom van, akkor csak 13 játékosból tudok választani. De alapesetben az FC Bayernnek egy nagy kerete van. Mindannyian nagyon jól edzenek. A játékosoknak néha nehéz ezt megérteni. Minden meccs előtt eldöntöm, melyik a legjobb felállás. A harmónia, a lábak és az elme szempontjából fontos a rotáció. Szeretem, ha minden játékos lehetőséget kap. Természetesen vannak játékosok, akik több időt tartózkodnak a pályán, mint mások.

Az Olympiakos taktikájáról: Nem tudom, az edzőkollégát kellene megkérdezni. Általánosságban nagyon jó védelmi taktikájuk van. Nagyon jól fognak kontrázni. Gyors szélsőik vannak és először kivárásra fognak játszani. Holnap egy jó támadójátékot és sok helyzetet akarok látni tőlünk. Meg kell próbálnunk az Olympiakost a lehető legkevesebb kontralehetőséghez engedni és megakadályozni, hogy megtalálják a megfelelő területeket.

Badstuber pozíciójáról: Amikor Jupp Heynckes még a Bayernnél volt, ott volt neki Badstuber, amikor Alaba sérült volt a balhátvéd pozícióban. De azt hiszem, ha játszani fog, akkor valószínűleg középhátvédként lép majd pályára.

A Schalke meccs előtti balhéról: Remélem, hogy ilyesmi többet nem történik meg.

A tartalékjétékosokról: Nincs időm minden héten minden tartaléknak elmagyarázni, miért nem játszik. Ha egy játékos a padon ül, az nem jelenti azt, hogy nem kedvelem őt és nem érdemli meg a játékot. Ha magyarázatot akarnak, akkor itt vagyok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top