Bajnokok Ligája

Neuer: Nem fogunk alábbhagyni

A Bayern kapusa mellett Holger Badstuber adott az Olympiakos elleni meccs előtt sajtótájékoztatót.

Manuel Neuer:

Az ellenfélről: Tudjuk, hogy az Olympiakos idegenben erős. Az Arsenal otthonában és Zágrábban is nyertek, valamint a bajnokság utolsó öt idegenbeli meccsén is győztek. Pireuszban sok időre volt szükségünk az 1-0 megszerzéséhez. Nem lesz egyszerű feladat, de az elvárásunk természetesen az, hogy holnap győzzünk és megszerezzük a csoportelsőséget.

A Bayernnél uralkodó önbizalomról: A magabiztosság természetesen nagy. Továbbra is megpróbálunk javulni. Nem fogunk alábbhagyni. Mindenki megakarja mutatni, hogy a kezdőcsapatba tartozik. Senki nem akarja fáradtnak mutatni magát.

Az Arsenal megsegítéséről: Természetesen ismerjük a helyzetet, de a csoportelsőségért akarunk győzni és nem az Arsenalon akarunk segíteni.

A Schalke elleni szurkolói összecsapásról: Nem voltak szép jelenetek, ez nem tartozik a labdarúgáshoz. Ráadásul ez a stadion nyílt szegletében történt, ahol gyermekes családok is megfordulnak. Ez rossz példakép, sajnálatos, hogy ilyesmi megtörtént.

Badstuberről: Örülünk, hogy Holger hosszú idő után újra fitt és a a csapathoz tartozik. Sok visszaesésben volt része. Ő egy szuper és egy nagyon kedvelt futballista. A válogatottba is tartozik. Nálunk mindenki tudja, hogy rá, és a futballista képességeire is szükségünk van a pályán.

Holger Badstuber:

Az ellenfélről: Minden meccset megakarunk nyerni, ezért természetesen megvan az ösztönzésünk. Ezenkívül csoportelsők akarunk lenni és teltház előtt egy jó meccset akarunk szállítani a szurkolóinknak.

Az állapotáról: Kihasználtam a válogatott szünetet, hogy a fizikai állapotomon dolgozzak. Készen állok. Azt hiszem, hogy tudok 90 percen keresztül játszani. Ha úgy adódik, valamelyest jobban kell harapnom. Végezetül az edző dönti el, hogy játszom-e vagy sem.

A keretről: A jelenlegi helyzetben fontos, hogy minden meccset fitten kezdjük meg. Széles keretünk van. Az edző számára jó, ha egészséges konkurenciaharc uralkodik. A fontosabb meccsek csak jövőre érkeznek, akkor lesz majd csak érdekes a dolog. Most mindenki a játéklehetőségért van feltüzelve. Jó elegyből áll a keret, a játékunk és az energiánk is jó.

Az Arsenal helyzetéről: Elsők akarunk lenni és csak magunkra koncentrálunk. Ismerjük az Arsenal játékosok kényes helyzetét. Mindent megfogunk tenni azért, hogy győzzünk.

A rugalmasságáról: Az edző tudja, hova kell betennie. De ott játszom, ahol az edző akarja. Nem gondolom, hogy sok pozícióban vagyok bevethető. Talán a meccs során kisebb változtatások fordulhatnak elő. Tudom mit akar az edző. Ismerem az ötleteit és ez a legfontosabb.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top